Sevärdheter Polen

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 235:- - -
Charter (flyg+hotell) - Från 5 144:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Polen

Bergsjön Morskie Oko (De Polska Tatrabergen)
Bergssjön Morskie Oko ligger på 1393 meters höjd och betraktas av många som det vackraste stället i Tatrabergen. Man kan inte köra direkt till platsen, men det arrangeras vandringsturer till den vackra bergssjön och omkringliggande områden.
Kasprowy Wierch berget (De Polska Tatrabergen)
Den 1985 meter höga bergstoppen, Kasprowy Wierch, är förbunden med Zakopane via en linbana som är 4181 meter lång. Från toppen finns det flera fantastiska klätterturer ned, varav den svåraste och vackraste är Örnstigen.
Mariakyrkan (Gdansk)
Kosciól Mariacki, eller Mariakyrkan, är med sina 105 meters längd och 68 meters bredd, den största murstenskyrka i världen. Den uppfördes 1342-1502 och kan stå värd för up till 25 000 kyrkobesökare samtidigt.
Nationalmuseet (Gdansk)
På Nationalmuseet i Gdansk kan man få se praktfulla utställningar av porslin, textil och målningar. Dessutom innehåller museet ett antal altartavlor. Bland annat finns där "Den slutliga domen" av Hans Medling.
Sjöfartsmuseet (Gdansk)
Vid hamnen i Gdansk strå Gdanskkranen som kommer från 1400-talet. Det är Europas största medeltidskran. Inne i kranen finns sjöfartsmuseet som har utställningar om Gdansks historia som en stor handelsstad.
Czartoryskimuseet (Krakow)
Museet som ligger i Czartoryskipalatset betraktas som en av Krakows finaste konstsamlingar. På museet finns verk av Leonardo da Vinci och Rembrandt, samt gamla fynd från Egypten och Asien.
Mariakyrkan (Krakow)
På Marknadsplatsen i Krakows centrum ligger Mariakyrkan, som är stadens sockenkyrka. Mariakyrkan är mest känd för sitt berömda altare, som utformats av den nürnbergska bildskäraren Wit Stwosz. Altaret är Europas största och vackraste medeltidsaltare.
Sigismundtornet (Krakow)
På den 25 meter höga kalkstensklippan Wawel ligger Sigismundtornet som innehåller Polens största klocka. Sigismundklockan kom på plats 1521, är 2 meter hög och 2,5 meter i diameter.
Bilden av den svarta Madonnan (Polen)
I industristaden Czestochowa, som ligger 100 kilometer från Krakow, ligger Jasna Góra klostret, vilket är en av Polens viktigaste samlingspunkter för katoliker. När det är pilgrimsdagar kommer tusentals människor dit för att få se bilden av den svarta Madonnan, som enligt sägnen har målats av evangelisten Lukas.
Koncentrationslägrena Auschwitz-Birkenau (Polen)
Mellan 80-90 procent av de polska judarna försvann i de nazistiska koncentrationslägrena i Auschwitz och Birkenau. Några av cellerna och gaskamrarna i lägret finns bevarade och fungerar idag som museum över dåtidens grymheter.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Gdansk
• Krakow
• Poznan
• Szczecin
• Warszawa
• Wroclaw
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK