Charterresor  till Azorerna

Charterresor till Azorerna

Azorerna- nio paradisöar

Bedöm resmål
4,3
(63 omdömen)
Det är inte många som känner till Portugals paradisöar Azorerna. Det är en ögrupp bestående av nio öar som ligger ute i Atlanten. Här har du ett tropiskt klimat och en dramatiskt vacker natur. Landskapet består av gröna kullar, vackra sjöar, höga berg och klippor. Här finns aktiviteter för alla, åk ut till havs och titta på val-och delfinskådning, åk segelbåt mellan de olika öarna, eller besök den historiska staden Angra do Heroísmo. Gör en charterresa till Azorerna och var med om ditt livs äventyr!

Azorernas vackra utsiktsplatser

Ett bra sätt att ta sig runt på öarna är att hyra bil. Det rekommenderas att besöka ön São Miguel, och köra längs med öns östra sida. Här finner du fullt av så kallade ”miradouros”, otroliga utsiktsplatser som får dig att tappa andan!

Huvudstaden för regionen Ponta Delgada lockar också med många sevärdheter. Staden består av kullerstenstens belagda gator och byggnader i äkta portugisisk prägel. Det är fyllt av liv och på torgen spelas live-musik. Du finner även många mysiga restauranger som serverar nyfångad fisk och skaldjur. Från stadens marina kan du ta dig vidare med båt till andra städer och öar. Det rekommenderas också att göra ett besök till de berömda tvillingsjöarna Lagoa Verde och Lagoa Azul. Bästa utsikten över öarna är från utsiktsplatsen Visto do Rei. Härifrån ser du att ena sjön är grön, och den andra är blå, precis som namnet antyder.

Azorerna: Charterresor med historiska världsarv

Är du intresserad av historia så rekommenderas också att besöka ön Terceira, och vidare till staden Angra do Heroísmo. Det är skärgårdens äldsta stad, och man har funnit anor från 1450-talet. Sedan 1983 är den klassificerad som ett världsarv av UNESCO.

Åk på charterresa till Azorerna för att uppleva dess storslagna natur och intressanta sevärdheter- det perfekta semesterparadiset!
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.