Sista minuten till Azorerna

Sista minuten till Azorerna

Billiga sista minuten resor till Azorerna

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.
Bedöm resmål (210 omdömen)
4.6

Hitta en billig sista minuten resa till Azorerna

Ögruppen Azorerna hör till Portugal, men ligger långt ute i Atlanten – ca 1 300 km från Portugals fastland. Här kommer man alltså riktigt långt bort från vardagens jäkt, både fysiskt och mentalt, och omgivningarna är verkligen unika. Azorerna bjuder på en härlig kombination av avslappnat ö-liv i ett subtropiskt klimat, men med en europeisk kultur och infrastruktur.

De nio öarna bjuder på en värld av spännande upplevelser, och det kan varmt rekommenderas att hyra en båt och ta sig runt mellan de olika öarna och se vad varje ö har att erbjuda. För de äventyrslystna finns gott om upplevelser på Azorerna. Aktiviteter såsom vandringsturer bland klipporna, dykning, segling, kajakpaddling eller paraglidning är bara några av de möjligheter som finns på dessa vackra öar.

En sista minuten resa till Azorerna – kom bort från vardagen
En av de mest unika och attraktiva aktiviteterna är så kallad ’Whale watching’, som man finner i var och varannan stad som har en hamn. Man hyr helt enkelt in sig på en liten båt som seglar ut till bara några meters avstånd från valar och delfiner, och det är en fantastisk upplevelse att vara nära dessa mäktiga djur när de befinner sig i sin naturliga miljö.

Azorerna är en vulkanisk ögrupp, vilket i praktiken betyder att öarna egentligen består av berg – som bara väntar på att utforskas. Här finns gott om vandringsleder, och även cykelleder avsedda för mountainbike. På Pico Island kan man klättra ända upp till en av vulkanerna. För dig som är lite äventyrligt lagd finns närmast oändligt med möjligheter på Azorerna.

Eftersom ön ligger så långt från fastlandet, är större delen av maten som serveras på restaurangerna färsk och lokalproducerad. Det gäller allt från fisk till kött och grönsaker, och inte minst frukt. Ön Sao Jorge är dessutom berömd för sina goda ostar, som naturligtvis också ystas lokalt.

Stränderna är kanske inte Azorernas huvudattraktion, men det finns faktiskt flera vackra stränder som sträcker sig ut i den azurblå Atlanten, så för dig som gärna vill bada på semestern så finns naturligtvis också möjligheter till det på Azorerna.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Azorerne | Restplasser til Azorene

Hitta resan till Azorerna här

Läs mer på vår blogg