Sevärdheter Portugal

Staden Portimâo (Algarvekusten)
Portimâo är en av de största städerna och fiskhamnarna vid Algarvekusten. Förutom fisk är staden känd för sina möbler och korgarbeten och det finns goda möjligheter att göra ett gott köp.
Ön Pico (Azorerna)
På ön Pico får man en känsla av något okonstlat och ursprungligt. Bergen med snö på topparna, valarna, de gamla fiskarna och vinbönderna. Att besöka Pico är som att träda in i en miniatyrvärld som är uppbyggt omkring allt som är naturligt. Det enda som kan störa friden är de pyttesmå byarna med utsikt över Atlanten.
Ön Santa Maria (Azorerna)
På sluttningarna på Santa Maria, den sydligaste av öarna, finns enorma trappor insvepta i vinrankor. Den charmiga ön är ett av Azorernas vackraste ställen. Efter sin första resa till Amerika kom Columbus till Vila Do Porto. Och man förstår varför han kom efter att man upplevt Santa Marias vackra utsikter och landskap som badar i ett konstant solsken.
Cascaisbukten (Estoril)
I Cascais är bukten stadens huvudattraktion. Det är en upplevelse att gå på stigen som går längs bukten och se kontrasten mellan de färgsprakande lokala fiskbåtarna och de vita miljonyachterna, som också kommer till hamnen.
Estorilkullen (Estoril)
Nära Estoril ligger Estorilkullen som är 109 meter hög. Det är kanske inte så mycket i ett land som kan skryta med sina berg, men kullen bjuder på annat än sina meter över havet. Kullen är berömd för sina träd, särskilt palmer, eukalyptus- och tallträd.
Nossa Senhora da Vitóra kapellet (Estoril)
I Nossa Senhora da Vitóra kapellet finns en helgonbild av St. Anthony. Bilden följde med ett lokalt infanteriregemente som kämpade mot fransmännen under kriget på den Pyreneiska halvön mellan 1808 och 1814. Citadellet är från 1700-talet och är den portugisiske presidentens residens. I närheten ligger också förhistoriska gravplatser man kan besöka.
Staden Faro (Faro)
Faro är Algarvekustens huvudstad. Vill man ha ett historiskt och kulturellt komplement till badsemestern, skall man besöka Faro. Bland annat kan man finna en romersk katedral, Sâo Francisco Kyrkan och Nossa Senhora da Assuncâo. Gå också till något av stadens museer, Infante Dom Henrique, Antoniano eller Ramalho museet.
Staden Funchal (Funchal)
Funchal är Madeiras nästan fem hundra år gamla huvudstad och är med sina 120.000 invånare öns största stad. Staden lär ha fått sitt namn för att det en gång växte enorma mängder fänkål i området. Funchals läge är unikt. Den ligger på något som har en amfiteaters form som startar på stranden och reser sig upp mot staden.
Jerónimos klostret och Torre de Belém tornet (Lissabon)
Byggandet av Jerónimos klostret i Lissabon påbörjades år 1502 och avslutades i slutet av samma århundrade. Klostret överlevde en jordbävning år 1755. Alldeles i närheten kan man också besöka tornet Torre de Belém, som förmodligen är ett av de mest fotograferade monumenten i Portugal.
Den engelska kyrkan (Madeira)
Kyrkan ligger nästan mitt i centrum av staden Funchal i en skuggig trädgård på Rua do Quebra Costas. Kyrkan är ett av de 44 biskopsdömena i den engelska kyrkan. Den är värd att besöka särskilt på grund av läget.
Fiskarbyn Câmara de Lobos (Madeira)
Denna trevliga fiskarby ligger fem kilometer från Funchal. Stadens omgivningar är så vackra att de i sin tid inspirerade Winston Churchill att måla av dem. Byn är mycket pittoresk och kan förutom sin atmosfär erbjuda drycken Poncha, som kommer härifrån. Poncha är en blandning av citronjuice, honung och socker och fås på alla barer.
Floden Ribeiro Frio (Madeira)
Ribeiro Frio, den kalla floden, finns i den nordliga delen av Madeira och är ett populärt ställe att starta vandringsturer. Omkring Ribeiro Frio finns ett frodigt landskap. Denna gröna matta täckte förr i tiden hela Madeira, men nu är det bara i detta område som öns ursprungliga landskap har bevarats.
Dom Luís I bron (Porto)
Dom Luís I bron, som går över Duorofloden, byggdes 1851-55 av den franske ingenjören Alevandre-Gustave Eiffel. Lägg märke till brons båge, som är en av de största i Europa.
Nationalmuseet (Porto)
Porto har många museer, det bästa är Soares do Reis National Museum, som bland annat utställer romersk konst, skulpturer och målningar..
Portos Katedral (Porto)
Portos katedral vid Visgothic citadellet var ursprungligen en romerks byggnad från 1200-talet, men tillbyggdes under 1600- och 1700-talen. Lägg särskilt märke till de blå och vita tegelstenarna som pryder väggarna. De är vackra och typiska för regionen. Se också i anslutning till katedralen tornet Torre dos Clérgos. Granittornet från 1800-talet är 75 meter högt.
Almourol slottet (Portugal)
Almourol är Portugals mest romantiska slott. Det ligger cirka 130 kilometer norr om Lissabon nära byn Tomar. Slottet ligger mycket vackert vid Tejofloden. I Tomar ligger också en kyrka från 1100-talet som är värd att besöka.
Baixa och Alfama kvarteren (Portugal)
Kvarteren är bland de äldsta i Lissabon. Här finner man några av stadens äldsta monument. Man går på trivsamma kullerstensgator och torg. Kvarteren har många marknader där man kan köpa handgjorda varor. I kvarteren finns också några av de mest färgstrålande byggnaderna i Lissabon.
Batalha klostret (Portugal)
En dagstur från Lissabon ligger Batahla klostret som det tog 100 år att bygga. Klostret var i mer än två hundra år residens för den portugisiska monarkin. Med byggandet av Batalha skapades en nationell gotisk arkitektur.
Museer (Portugal)
Lissabon har en rad spännande museer. Bland annat Museu Nacional do Aculejo, som har en vacker samling av dekorativt kakel. Man bör inte heller missa Museu Galouste Gulbenkain, som betraktas som ett av de finaste museerna i Portugal. Här kan man se såväl målerier, skulpturer och keramik från hela världen, samt mynt och mattor.
Nationalparken da Peneda - Gerês (Portugal)
Denna park i den nordliga delen av Portugal, nära den spanska gränsen, har ett rikt utbud av varierad flora och fauna. I anknytning till parken kan man hyra hästar och kanoter. På vägen till Peneda-Gerês finns det goda möjligheter till en simtur.
Staden Fátima (Portugal)
Fátima är ett av de mest berömda och besökta religiösa platserna i världen. Staden ligger 30 kilometer sydost om Leiria. Fátima är uppkallat efter en maurisisk prinsessa med samma namn. År 1917 såg en stor folkmassa en "mirakulös solförmörkelse" i Fátima och sedan dess har staden blivit besökt av tusentals pilgrimer.
Ön So Miguel (Portugal)
So Miguel är den största av Azorerna och ön med den våldsammaste historien. Ön har blivit hemsökt av många jordbävningar sedan 1400-talet. Men i dag är den säker att besöka och ger med sitt barska men också gröna landskap naturälskaren en stor upplevelse. På So Miguel odlas många olika slags frukter, vin, te och tobak. Den största staden, Ponta Delgada, är också värd ett besök.
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 993:- Från 1 610:- -
Charter (flyg+hotell) Från 1 991:- Från 2 113:- -
Priserna är givna per person

Område och stadsguider

Område: 
• Algarvekusten
• Azorerna
• Maderia
Ort: 
• Estoril
• Faro
• Funchal
• Lissabon
• Porto
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.