Sevärdheter Portugal

» Portugal
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 4 752:- -
Charter (flyg+hotell) Från 700:- Från 2 898:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Portugal

Staden Portimâo (Algarvekusten)
Portimâo är en av de största städerna och fiskhamnarna vid Algarvekusten. Förutom fisk är staden känd för sina möbler och korgarbeten och det finns goda möjligheter att göra ett gott köp.
Ön Pico (Azorerna)
På ön Pico får man en känsla av något okonstlat och ursprungligt. Bergen med snö på topparna, valarna, de gamla fiskarna och vinbönderna. Att besöka Pico är som att träda in i en miniatyrvärld som är uppbyggt omkring allt som är naturligt. Det enda som kan störa friden är de pyttesmå byarna med utsikt över Atlanten.
Ön Santa Maria (Azorerna)
På sluttningarna på Santa Maria, den sydligaste av öarna, finns enorma trappor insvepta i vinrankor. Den charmiga ön är ett av Azorernas vackraste ställen. Efter sin första resa till Amerika kom Columbus till Vila Do Porto. Och man förstår varför han kom efter att man upplevt Santa Marias vackra utsikter och landskap som badar i ett konstant solsken.
Cascaisbukten (Estoril)
I Cascais är bukten stadens huvudattraktion. Det är en upplevelse att gå på stigen som går längs bukten och se kontrasten mellan de färgsprakande lokala fiskbåtarna och de vita miljonyachterna, som också kommer till hamnen.
Estorilkullen (Estoril)
Nära Estoril ligger Estorilkullen som är 109 meter hög. Det är kanske inte så mycket i ett land som kan skryta med sina berg, men kullen bjuder på annat än sina meter över havet. Kullen är berömd för sina träd, särskilt palmer, eukalyptus- och tallträd.
Nossa Senhora da Vitóra kapellet (Estoril)
I Nossa Senhora da Vitóra kapellet finns en helgonbild av St. Anthony. Bilden följde med ett lokalt infanteriregemente som kämpade mot fransmännen under kriget på den Pyreneiska halvön mellan 1808 och 1814. Citadellet är från 1700-talet och är den portugisiske presidentens residens. I närheten ligger också förhistoriska gravplatser man kan besöka.
Staden Faro (Faro)
Faro är Algarvekustens huvudstad. Vill man ha ett historiskt och kulturellt komplement till badsemestern, skall man besöka Faro. Bland annat kan man finna en romersk katedral, Sâo Francisco Kyrkan och Nossa Senhora da Assuncâo. Gå också till något av stadens museer, Infante Dom Henrique, Antoniano eller Ramalho museet.
Staden Funchal (Funchal)
Funchal är Madeiras nästan fem hundra år gamla huvudstad och är med sina 120.000 invånare öns största stad. Staden lär ha fått sitt namn för att det en gång växte enorma mängder fänkål i området. Funchals läge är unikt. Den ligger på något som har en amfiteaters form som startar på stranden och reser sig upp mot staden.
Jerónimos klostret och Torre de Belém tornet (Lissabon)
Byggandet av Jerónimos klostret i Lissabon påbörjades år 1502 och avslutades i slutet av samma århundrade. Klostret överlevde en jordbävning år 1755. Alldeles i närheten kan man också besöka tornet Torre de Belém, som förmodligen är ett av de mest fotograferade monumenten i Portugal.
Den engelska kyrkan (Madeira)
Kyrkan ligger nästan mitt i centrum av staden Funchal i en skuggig trädgård på Rua do Quebra Costas. Kyrkan är ett av de 44 biskopsdömena i den engelska kyrkan. Den är värd att besöka särskilt på grund av läget.

Område och stadsguider

Område: 
• Algarvekusten
• Azorerna
• Maderia
Ort: 
• Estoril
• Faro
• Funchal
• Lissabon
• Porto
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK