Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Prärien

Fakta

Top
Lokalt namn
Saskatchewan Manitoba

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Vår, sommar och höst är bra årstider för rundresor. Men om man planerar att ta skidor på fötterna, är vintern bäst. Och det är om sommaren som det hålls en mängd olika festivaler i regionernas städer. Manitoba Stampede Rodeo är i slutet av juli månad.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 05.00 i Saskatchewan och Manitoba.

Kultur och underhållning

I Saskatoon i Saskatchewan är det Folkfest, Jazzfestival och teater i augusti. I samma månad kan man i Regina uppleva Trial of Louis Riel (dommen över Louis Riel), som är en figur ur den canadensiska historien, samt Buffalo Days, stadens största festival.I Winnipeg firar man varje år i augusti Folklorama, där de många etniska grupperna uppför och ställer ut sin traditionsrika kultur runt om i staden. Från maj till september är det många festivaler med dans, musik och teater. I Winnipeg har man också chansen att köra hundsläde.

Övernattning / Hotell

Top
I Saskatoon finns det en handfull hotell, alla rangerade med en till tre stjärnor, samt ett par värdshus och campingplatser. I Winnipeg finns det bredare utbud i alla prisklasser. Det finns gästgiveri och campingplatser. Beställ hotell i Prärien här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi i alla större städer i Saskatchewan och Manitoba.

Övrig transport

Air Canada har flyg som går mellan Saskatoon, Regina och Winnipeg. Det går Greyhoundbussar och tåg mellan städerna i området.

Särskilda förhållanden

Top
Temperaturen i Sasketchewan och Manitoba kan variera mellan 45 minsgrader om vintern och 38 grader varmt om sommaren. Sommarregnet åtföljs ofta av åskväder, och ibland av tornados. Om våren kan det förekomma översvämningar efter snörika vintrar.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.