Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Provence

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 1 307:- - -
Charter (flyg+hotell) Från 2 445:- Från 2 530:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Provence
Invånare
4.426.263 (2000)

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Provence är härligt de största delen av året, men hösten är särskilt vacker när den starka sensommarsolen värmer upp marken och får kryddörterna att dofta ännu starkare. Under sommarmånaderna invaderas denna kända region av turister som vill uppleva Provence, så i denna period kan det vara kamp om hotell och barplatser.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Provence.

Kultur och underhållning

Det finns en del festivaler i området, bland annat en zigenarfestival i staden Saintes Maries de la Mer i slutet på maj. I Avignon hålls en teaterfestival från mitten av juli till mitten av augusti, och Arles vackra antika utomhusteatrar och scener är perfekta platser att låta de återvändande foto- och filmfestivalerna äga rum. Aix-en-Provence har en jazz-festival under sommaren som brukar dra till sig många människor.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många hotell i området, och de finns i alla prisklasser. Endast under festivalerna är det svårt att hitta hotellrum, och då kan det rekommenderas att boka i väldigt god tid. Det vackra landskapet och det behagliga klimatet gör att det finns campingplatser spritt över hela området, så naturälskare har möjlighet att få vara i sitt rätta element. Vandrarhem finns i alla större städer. Beställ hotell i Provence här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxibilar i de flesta städerna i området. Det lättaste är att beställa en taxi.

Övrig transport

Städerna knyts ihop av lokala bussar, som har avgångar med jämna mellanrum. Järnvägen går primärt jämte havet, men de flesta större städer har en järnvägsstation. Det finns stadsbussar i de flesta större städerna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.