Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Provence

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 1 307:- - -
Charter (flyg+hotell) Från 2 445:- Från 2 530:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Château dIf fästningen (Marseille)
Alexander Dumas placerade historien om Greven av Monte Christo på denna fästning, som ligger på en ö 20 minuters båtseglats från Marseille. Borgen användes som fängelse, och ingen har lyckats komma därifån. Det rörde sig ofta om politiska eller religiösa fångar, och de flesta dog blev sinnessjuka av att vara instängda på den dunkla klippön innan de hade avtjänat sitt straff.
Kyrkan Basilique Saint Victor (Marseille)
Detta är stadens äldsta kyrka som på utsidan kan påminna en del om ett fort. Helgonet som gett namn åt platsen dog martyrdöden genom att krossas mellan två kvarnstenar, och det är i hans minne kyrkan har byggts. Under kyrkan ligger valvet och katakomberna, som kan besökas för ett mindre belopp.
Musée des Docks Roman (Marseille)
Romarnas kvarlämningar syns bland annat vid Marseilles hamn. De romerska hamnanläggningarna upptäcktes efter att tyskarna bombat området i 1943, varvid de spännande antika ruinerna kom till synes. Nu syns de på detta muséeum.
Musée dArt Moderne et dArt Contemporain (Nice)
Ett utav de viktigaste kulturella centra på Côte d'Azur är Nices muséeum för modern konst. Utställningarna fokuseras på franska namn, medan pop-artens Andy Warhol och neorealisten Roy Lichtenstein också finns representerade.
Promenade des Anglais (Nice)
Den frusna engelsmän i överklassen som åkte till det milda södra Frankrike för att i det tempererade klimatet sköta om reumatismen och astman, valde att rekonvalescera på denna strandpromenad, som sträcker sig från Vieux Nice längs med havet förbi de stora, monderna hotellen. Nu kan det vackra azurblåa havet och de svajande palmerna njutas på en promenad mellan rullskridskoåkare, cyklister och turister med kameror.
Slottsruinerna från Le parc du Château (Nice)
Fast det står slott på skylten får man leta länge efter den gamla romerska akropolis som en gång prydde detta berg, som reser sig över den gamla stadsdelen. Det har inte funnits något fästningsverk på berget i 300 år, men platsen är fortfarande uppkallad därefter. Turen ditupp är krävande, men utsikten från klippans topp är underbar. Härifrån kan hela Änglabukten beskådas, medan Nice ligger inrymt mellan gröna berg.
Bergsklyftan Les Gorges du Tarn (Provence)
Naturens vildhet syns på denna plats där en 80 kilometer lång bergsklyfta, som på vissa ställen är nära en halv kilometer djup, finns att besöka. Det går båtutflykter på floden i bottnen av bergsklyftan, och det finns en droppstensgrotta i området, som rymmer mer än 400 jättestalaktiter och stalagmiter.
Staden Avignon (Provence)
I Avignon finns en bro från tolfte århundradetsom heter Pont St. Benezet och drar mängder av turister till staden, som också har en del andra sevärdheter. Nio olika påvar har haft huvudsäte i denna stad, som har en historisk bakgrund i medeltidens politiska ränksmiderier. Detta kan följas genom att besöka le Palais des Papes från fjortonde århundradet, eller några av de många, stora muséerna.
Staden Les Arènes i Arles (Provence)
I denna vackra antika stad vid Rhône-flodens strand har romarna lämnat tydliga kännetecken efter sig. Stadens arena tillåter åskådarna att på den antika amfiteatern uppleva äkta tjurfäktning på nära håll. Teatern är öppen för besökare mellan föreställningarna. Staden har också ett historiskt muséeum, Le Musée de l'Arles Antique, som beskriver romarnas förövanden.
Staden Saint Tropez (Saint Tropez)
Vill man blanda sig med de rika och kända har man kommit till rätt plats. Stjärnor och starletter kommer hit för att kunna åka härifrån med en fin solbränna. De riktigt kända håller sig kvar på sina lustjakter en bra bit från kusten, så de ser man bara genom paparazzifotografernas tillräckligt långa telelinser. Staint Tropez är en fin medeltida stad med lyxaffärer, utsökt mat och ett livligt nattliv på fast mark för den som inte har en egen lustjakt.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Brest
• Lyon
• Marseille
• Mulhouse
• Nice
• Paris
• Saint Tropez
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.