Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Punjab

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Punjab (eller panj ab).
Invånare
70.000.000 (1998).

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden för ett besök i området är från november till mitten av april, då vädret är lagom tempererat.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 16.00 i Punjab.

Kultur och underhållning

De flesta städer i området har flera biografer, där det visas både indiska och ibland även internationella filmer. Därutöver kan man gå och se på cricketmatcher. Det är Pakistans nationalsport och en fantastisk upplevelse.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns utmärkta övernattningsmöjligheter i alla större städer i området. Särskilt i Islamabad och Lahore finns det många olika möjligheter. Allt från billiga, lite skumma ställen till kliniskt rena palatshotell. Priserna i denna del av Pakistan är nog något dyrare än i andra områden, men det är fortfarande väldigt billigt. Beställ hotell i Punjab här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi nästan överallt. De är billiga och pålitliga, men chaufförerna tycker inte så mycket om att använda taxameter, så bestäm ett pris i förväg. De helt gula taxibilarna är de bästa.

Övrig transport

Det finns tåg, minibussar, lastbilar och inrikesflyg från Punjab till alla andra städer i Pakistan. Om det inte finns en buss till just din destination, finns det helt säkert en förbindelse till en annan större stad, där du kan byta buss.

Särskilda förhållanden

Top
Även om Punjab är ett av de lugnaste områdena i Pakistan, är det inte helt stabilt. Det har funnits oroligheter i Lahore och Multan.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.