Sevärdheter Punjab

Sevärdheter

Lok Virsa museet (Islamabad)
Lok Virsa är landets bästa etnografiska museum. Det är i världsklass och absolut värt ett besök, om du gärna vill förstå och lära känna människorna i detta land bättre. Utöver befolkningens historia och kvarlevor, finns det en avdelning med traditionellt handarbete i trä, stoff och lera. Här är det möjligt att se, hur de souvenirer du köper, egentligen skall se ut.
Parkerna (Islamabad)
Njut av fridfullheten och folklivet i en av Islamabads många parker. Exempelvis i Shakarparian Park, där det finns en avdelning med många skulpturer och en fantastisk utsikt mot båda städer (Islamabad och Rawalpindi).
Shah Faisal Moskén (Islamabad)
Asiens största moské med plats till 100.000 tillbedjare. Den svulstiga marmorbyggda moskén kostade 50 millioner $USD, varav den största delen av summan kom från Saudi Arabien. Det är inte alltid lika välsett för turister, så var diskret och undvik middagsbönen, särskilt om fredagen.
Staden Lahore (Lahore)
Pakistans viktigaste ekonomiska och kulturella stad kan nog verka skrämmande på turister i första hand. Förorening och sociala problem ger ett dåligt förstahandsintryck, men det tar inte lång tid innan man börjar uppskatta den präktiga arkitektur, de gröna parkerna och trädgårdarna, moskéer och tempel. Det är inte svårt att fly undan det 21: a århundradet här.
Byn Uch Sharif (Punjab)
Långt från allt annat, ligger den här lilla byn på en bergstopp med en fantastisk utsikt. Men det är byns historia och dens heliga betydelse, som är värda en resa hit. Byn byggdes av hinduer på 500-talet före Kristus och besöktes senare bland annat av Alexander den Store. Det är den mystiska religiösa sektens Sufiernas huvudsäte och det är samtidigt en Sikhisk pilgrimsort. Så om religion är ett intresseområde, bör man absolut åka hit.
Staden Bahawalpur (Punjab)
Bahawalpur är en av Punjabs mest behagliga överraskningar. Den avslappnande orten har den mest gästvänliga befolkningen i hela södra Pakistan. Om du blir bjuden på te, kaffe eller mat, så tacka ja och njut av detta perfekta sätt, att få en insyn i den pakistanska vardagen.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Gilgit
• Karachi
• Lahore
• Peshawar
• Islamabad
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.