Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Quebec City

Fakta

Top
Lokalt namn
Québec City
Invånare
700.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 06.00 i Québec City.

Bästa restid

Top
Maj till oktober är de bästa månaderna att röra sig utomhus på, i Québec City. Säsongen kulminerar i juli och augusti i staden, där också februari är en jäktig månad. Här går Québecs vinterkarneval av stapeln, som drar till sig över en miljon besökare.

Kultur och underhållning

Top
Februari månads vinterkarneval i Québec drar till si en miljon åskådare, som upplever det stora tillställningen av parader, ispalats, isfigurer, sportsturnering, kanottävling och galafester. från september till maj är det många koncerter och skådelspel. Om sommaren drar teatrarna ut i det gröna, på utomhusscener.

Övernattning / Hotell

Top
Under vinterfestivalen i februari och högsäsongen, bör man beställa rum i förväg. I Québec City finns det cirka 8000 hotell- och motelrum av väldigt varierande standard. Men det finns också möjligheter att bo billigt och annorlunda: Bed & Breakfast, universitetsrum, vandrarhem och campingplatser ger alternativ. Beställ hotell i Quebec City här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxi Québec och Co-op Taxi kör i Québec City.

Övrig transport

Québec City har ett utmärkt linjebussnät. Pröva eventuellt att ta en rundtur med häst & vagn, eller med hjulångare. Bilar och cyklar uthyres också.

Särskilda förhållanden

Top
96 procent av dem, i övrigt mycket öppna invånarna, talar bara franska - så var beredd med ett par glosor!
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.