Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Quebec

Fakta

Top
Lokalt namn
Québec
Invånare
7.421.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

I Québec City är det Winter Carnival de sista två veckorna i februari, då det är parader, ispalats, isskulpturer, kanottävlingar, dans och musik, runt om i staden. Under vinterhalvåret finns det fantastiska möjligheter i för den som är intresserad av att hålla på med skidsport. Den vackra naturen kan upplevas året om, men om man hoppas att få syn på en blåval vid Charlevoix-kusten, så finns det störst chans för detta mellan juni och september. De små städerna mot öst är bäst att besöka om hösten, då löven faller från träden i tjusiga färgnyanser.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 06.00 i Québec.

Kultur och underhållning

Québecs nyansrika vinterkarnival de sista två veckorna i februari, är en attraktion som drar till sig över en miljon besökare. Ta också en titt in i någon av de många städerna på östkusten, med sina trevliga små vindlande gator och idylliska stenhus. Här kan man också pröva de traditionella Québecois (regionala rätter).

Övernattning / Hotell

Top
Québec utbud på logi har stor spännvidd. Från stora skidhotell i the Laurentians och eleganta Relais & Chateaux egendommar kring de östra landsbyarns, till enkla gästgiverier på den vackra Gaspéhalvön. Beställ hotell i Quebec här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns gott om taxi i alla större städer i Québec. De två största taxibolagen heter Taxi Coop och Taxi Québec.

Övrig transport

VIA-Rail har hand om tågdriften i området, och de går i stortsett över hela Québec. Man kan också ta bussen från stad till stad. Över korta distanser på vissa platser kan man åka häst och vagn, eller hyra cykel. Det går också en del färgetrafik över Québec.

Särskilda förhållanden

Top
På vissa platser i Québec talar man bara franska, så det skulle inte vara så dumt att kunna ett par glosor eller tre.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.