Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Quebec

Sevärdheter

Den olymiska anläggningen och botaniska trädgården (Montréal)
Den futuristiska anläggningen som stod färdig till olympiaden 1976 är en stor upplevelse att besöka. Själva stadion "Big O"är formad som ett gigantiskt blötdjur och det 45 grader skeva tornet som stöttar stadions tak dominerar byggnadens siluett i Montréals östra delar. Men området har mer att bjuda på än så. Här finns också Montréals botaniska trädgård, som med världens största museum dedikerat till insekter, hör till ett av världens finaste.
Den underjordiska staden (Montréal)
Som turist i Montréal bör man inte missa The Underground City. I denna underjordiska stad leder de 30 kilometer långa underjordiska gångarna fram till cirka 1700 affärer, 40 banker, barer, fitnesscenter, 200 restauranter, 30 biografer och teatrar, 10 metrostationer, ett universitet, 7 hotell, en koncertsal och ca 1600 bostäder. Det låter otroligt, men det är sant! Ett absolut måste!
Kyrkan Notre-Dame Basilica (Montréal)
Den kallas för den blå kyrkan. Notre-Dame Basilica är en av de vackraste kyrkorna i Nordamerika, och interiörens utsmyckning påminder lite om Florens berömda basilikor. Arbeten i furuträ och valnötsträ, glasmosaiker och himmelsblå valv beströdda med guldstjärnor skapar en drömsk atmosfär för de 4000 människor som kan sitta samtidigt i denna enorma kyrka. Orgeln består av 7.000 pipor, vilket gör den till den största på hela kontinenten.
Stadsdelen Old Montréal (Montréal)
Med sina flera hundra år gamla hus är stadsdelen Old Montréal ett bra tips om en trevlig promenad. Här kan man bilda sig ett gott intryck av Montréals historia och få lite omväxling från den övriga stadsbilden.
Abrahamslätterna (Quebec)
Det berömda slaget 1759, som ägde rum på dessa eleganta slättmarker, bestämde vilket öde Nya Frankrike skulle ha. Här segrade den brittiska hären, under James Wolfes kommando, över de franska styrkorna och kastade Québec in i en ny tidsepok under britternas herravälde. Om man intresserar sig för Québecs fascinerande historia, är Abrahamslätterna en god utgångspunkt.
Fästningen La Citadel (Quebec City)
Utsikten över St. Lawrence-floden och den äldre stadskärnan är mycket god, från den högsta punkten på Cap Diamant, där den 150 år gamla fästnigen La Citadel ligger. Fortet är den största befästade bas som fortfarande är i bruk, i Nordamerika. Byggandet av det stora fortet påbörjades av fransmännen år 1832, och slutfördes av britterna år 1850. Traditionsbundna kanonsaluter hörs då och då från fortet, som rymmer ett museum i ett gammalt krutlager.
Gaspéhalvön (Quebec City)
Det ena idylliska fiskeläget efter det andra visar sig, när man tar turen längs kusten omkring den vackra Gaspéhalvön. På dess mitt ligger Québecs högsta berg, Mount Jaques Cartier, som stiger 1286 meter upp, långt över de täta skogarna och övriga berg. Åk till den södra delen av halvön där små exotiska blommor och plantor växer i parken Jardin Métis.
Stadsdelen Quartier Petit Champlain (Quebec City)
Detta är namnet på Québecs äldsta stadsdel, som ligger på St. Lawrence-flodens bredd, under de höga klipporna och resten av Québec. Här, bland de trevliga och omsorgsfullt skötta husen, finner man många mysiga caféer, restauranger, konstbutiker och verkstäder, som dyker upp en efter en när man tar sig en promenad längs de trånga kullerstensgatorna.
Torget Place dArmes (Quebec City)
Börja din promenad vid Place d'Armes, ett stort torg omgivet av det gamla franska maktens byggnader, som skapade ramen åt politiska tal och militärparader. Söder om torget finner du också det extravaganta, men tjusiga, Chateau Frontenac Hotel, som har varit Québec Citys varumärke, ända sedan det blev färdigbyggt i 1925.
Vieux Québec kvarteret (Quebec City)
Québec gamla stadskärna, som ligger på Atlantens kust, blåser sin andedräkt av århundradens historia över envar som tar sig en promenad längsmed kullerstensgatorna; de franska resturanterna, konstbutiker och verkstäder. Släntra gärna ned till den äldre hamnen, som grundlades under 1600-talet, och gå en sväng på promenaden och se på alla handelsfartyg och kryssningsskepp som ligger förankrade där.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Calgary
• Montréal
• Ottawa
• Quebec City
• Toronto
• Vancouver
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.