Resguide till Queensland

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Queensland
Invånare
3.280.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

I norra delen av staten är det mycket varmt i den australska sommaren, och luftfuktigheten är hög. På vintern är det mera behagligt och fortfarande massor av solsken. Den södra delen av staten plågas inte av den höga luftfuktigheten på sommaren, och är ett behagligt ställe att vara - både sommar och vinter.

Reselitteratur

Lonely Planet Queensland

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 20.00 i Queensland. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 21.00 i Queensland.

Kultur och underhållning

På Australiens dag den 26. januari är Queensland värd vid 'the cockroach races'. Brisbanes stora konstfestival och den utomhus Brisbane festival avhålls över två veckor i mitten av september. Dessutom finns det rik möjlighet att uppleva marknader i dom olika städerna längs kusten.

Övernattning / Hotell

Top
I Queensland finns det bra möjligheter att hitta precis den övernattningsformen, som man önskar. Speciellt på hela kuststräckan finns det många möjligheter. Resande kan lätt hitta allt ifrån femstjärniga hotell till hostels/vandrarhem. Beställ hotell i Queensland här

Lokal transport

Top

Taxi

I Queensland finns det bra möjligheter att hitta precis den övernattningsformen, som man önskar. Speciellt på hela kuststräckan finns det många möjligheter. Resande kan lätt hitta allt ifrån femstjärniga hotell till hostels/vandrarhem.

Övrig transport

Området har ett välutbyggt bussystem, som omfattar stort sett hela staten. Man kan köpa busspass och gå av och på efter behov. Dessutom finns det många arrangerade turer, man kan deltaga i, om man vill se speciella områden.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.