Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Quito

Fakta

Top
Lokalt namn
Quito
Invånare
1.200.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 05.00 i Quito. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 06.00 i Quito.

Bästa restid

Top
Det regnar minst från maj till september. Men kommer man under dessa månader missar man nyårsfesten där stora dockor bränns, och man får heller inte uppleva karnevalen i februari med de livliga vattenkrigen, som involverar allt och alla. Under den första veckan av december firas grundläggandet av Quito, med bland annat tjurfäktning och folkdans i gatorna.

Reselitteratur

Top
Quito Pocket Guide Map

Kultur och underhållning

Top
Den livliga folkmusiken från Andesbergen spelas på gatorna av små musikgrupper. Ecuadorianerna föredrar att lyssna på deras älskade folkmusik på de såkallade penas. En pena är en klubb, där musikerna framför sin musik. Ofta dansar gästerna, men man sitter ibland bara och lyssnar. Panflöjtens förförande toner har en central roll i den Ecuadorianska folkmusiken.

Övernattning / Hotell

Top
Hotell finns det gott om i Ecuadors huvudstad. De mest fallfärdiga ligger i den gamla stadsdelen, men hotellen i den nyare delen är renare och mera komfortabla. I december kan man råka ut för att alla bra ställen är upptagna, så ett gott råd är att beställa plats i förväg. Beställ hotell i Quito här

Lokal transport

Top

Taxi

De gula taxibilarna med de röda TAXI-märkena i rutan är lätta att få tag på utanför rusningstiden. Enligt lag skall taxametern slås på, men hyr du en taxi med chaufför för en dag, kan det vara klokt att avtala ett dagspris i förväg. På natten får man betala extra.

Övrig transport

De, som tycker att de vanliga stadsbussarna är obekväma, kan ta en ejecutivo buss, som bara tar passagerare med sig så länge det finns sittplatser. De är lite dyrare, men bekvämare.

Särskilda förhållanden

Top
Flyger man till Ecuador, kan höjdsjuka förekomma vid mötet med den tunna luften. Ta det lugnt de första par dagarna, så vänjer din kropp sig till förhållandena. Kriminaliteten är ett mindre problem, men alla turister bör vidta vissa försiktighetsåtgärder . Håll ett öga på bagaget och gå inte ensam på kvällen, eller på öde ställen. De fattiga ställena bör undvikas.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.