Resguide till Rajahstan

Fakta

Top
Lokalt namn
Rajasthan
Invånare
49.700.00

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden att besöka området är från mitten av oktober till mitten av mars.

Reselitteratur

In Rajasthan Insight Guides Rajasthan Lonely Planet Rajasthan

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 15.30 i Rajasthan. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 16.30 i Rajasthan.

Kultur och underhållning

Det finns en del festivaler i Rajasthan, ett par av de viktigaste är: Marwar Festival, som hålls i oktober i staden Jodhpur, Teej Fair i augusti och Elephant Festival i mars, bägge hålls i Jaipur.

Övernattning / Hotell

Top
I städerna I Rajasthan finns det många övernattningsmöjligheter. Där finns billiga vandrarhem och gästhus, där finns mellanklass hotell och dyrare, mer komfortabla hotell. Det kommer riktigt många turister till området, så vill man önskemål om att på på ett visst hotell är det en god idé att boka på förhand. Beställ hotell i Rajahstan här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör taxibilar i alla städer i området, de kan hyras på gatan eller beställas vid ett hotell. Det är en god idé att avtala priset på förhand.`

Övrig transport

Det kör bussar mellan städerna i området. Bussystemet är relativt bra utvecklat och priserna är billiga. Det kör också tåg i stora delar av området, järnvägen är dock under reparation och kan därför i några områden vara ur funktion.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.