Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Rio de Janeiro

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 11 598:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Berget Corcovado (Rio de Janeiro)
På det puckelryggade berget Corcovado står den 30 meter höga kristusfiguren och skådar ut över Rio. Statyn har blivit en utav Rios kännetecken och är med sin placering på det 710 meter höga berget ytterst vördnadsbjudande. Toppen kan nås i bil, men den största upplevelsen är att ta det lilla, skramlande tåget, som åker genom nationalparken Tijuca. Den fantastiska utsikten är bäst, om man sitter i tåget högra sida. Tåget avgår varje halvtimme från Rua Cosme Velho.
Museet Folclorico Edson Carneiro (Rio de Janeiro)
Museet Folclorico Edson Carneiro Även om det här museet inte är stort och prålande, är det i alla fall bland stadens allra bästa. Här finner man en fantastisk samling av brasilianskt konsthantverk genom tiderna. Konsthantverket är en av landets stoltaste konstnärliga traditioner och museet är helt säkert värt ett besök. Här finns även en liten affär, där man kan köpa konsthantverk utav verkligt bra kvalitet.
Slumkvarteret (Favela) (Rio de Janeiro)
Favela är brasilianska för ordet slumkvarter, vilka i Rio ligger utspridda över bergssluttningarna (liksom i alla andra större brasilianska städer). En enorm del utav den brasilianska befolkningen bor i favelas, och en tur i en så annorlunda värld, är en stor upplevelse. Men gå för allt i världen inte in på egen hand. Det finns olika guider, som arrangerar turer i Rios favelas. Marcelo Armstrong talar engelska och är har absolut mest erfarenhet på området. Telefon: 322-2727 eller 989-0074.

Område och stadsguider

Område: 
• Amazonas
• Pantanal
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.