En öde strand med rader av röda och vita solstolar och stängda parasoll vid gryningen.

Sista minuten resor till Rumänien

Vanliga frågor om resor till Rumänien

Vilka resebyråer har sista minuten-resor till Rumänien?

Sista minuten-resor till Rumänien erbjuds av Escapeaway, SOLFAKTOR och TripX.

Vad kostar sista minuten-resor till Rumänien?

Priserna för sista minuten-resor till Rumänien varierar ständigt. Senast vi kontrollerade priserna var priset kr. 3 645:-. Hitta aktuella priser här

Är sista minuten-resor till Rumänien populära?

Ja, sista minuten-resor till Rumänien är populära. Våra användare ger destinationen Rumänien 4,5 / 5 stjärnor.

Från vilka flygplatser kan jag hitta sista minuten-resor till Rumänien?

Du kan resa till Rumänien från följande flygplatser: Köpenhamn och Stockholm

Bedöm resmål (86 omdömen)
4.5

Hitta en billig sista minuten resa till Rumänien

Rumänien verkar ha något för alla, och landet i öster har på senare år börjat vinna allt fler svenska resehjärtan. Här finns allt från Svarta havets praktfulla badstränder, härliga naturupplevelser, en mycket vänlig lokalbefolkning, till ett bubblande storstadsliv, god mat och svårslagen shopping.

Stoppa tårna i Svarta havets sköna sandstränder!

Som strandälskare får du mycket för pengarna om du kommer över en billig sista minuten resa till Rumänien. Stränderna är ljusa och vackra, sanden är ren och vattnet är varmt och klart. Här finns gott om strandaktiviteter för både stora och små, och priserna på både mat och dryck är minst sagt låga i jämförelse med Sverige.

Det är en härlig semesterstämning i badorten Neptun, som bjuder på många fina restauranger och kaféer, riktig vackra och mycket breda stränder, och naturligtvis klart och skönt badvatten. Här finns också flera fina butiker och ett rikt kulturliv med många sevärdheter. Sist men inte minst så kan du i Neptun också uppleva fina naturomgivningar med många bra vandringsleder, och ett rikt djurliv som bara väntar på att upptäckas. Med andra ord, oavsett om du reser med din bättre hälft eller om du reser med goda vänner, så finns det troligtvis något för alla i Neptun.

Många barnfamiljer väljer att resa till Mamaia när de väljer semesterort. Här är vattnet förhållandevis långgrunt, så du kan gott låta familjens minsta medlemmar komma ut i vattnet och doppa tårna. Sandstranden ger också fina möjligheter till att bygga fantasifulla sandslott, även det ett nöje för besökare i alla åldrar. Här finns också flera goda och variationsrika restauranger, som ser till att mätta alla munnar. Som en utpräglad familjevänlig destination, finner du här även ett stort utbud på familjevänliga aktiviteter, såsom tennis och mini-golf, och här finns även biografer om man vill släppa strandlivet någon kväll.

Kusten vid den rumänska delen av Svarta havet har i många år fungerat som en enda stor kurort, och här finns anläggningar som erbjuder allt från konventionella spa-behandlingar till varma källvattenbad. Några av de speciellt populära kurorterna är bland annat Mangalia, Neptun och Eforie, där du bland annat kan pröva på olika mineral- och lerbad.

Den vackra hamnstaden Constanta

Storstaden Constanta är Rumäniens största hamnstad, och här får du utöver ett berusande storstadsliv också möjlighet att njuta av solen och stranden. Om du kommer till Constanta i syfte att bada och koppla av, kan du med fördel välja ett boende i någon av badorterna längs kusten, och istället besöka Constanta någon av dagarna.

Det finns ett mycket populärt arkeologiskt museum i Constanta, där du finner många objekt från grekisk/romersk tid. Utöver detta finns en rad mycket spännande ruiner att besöka. Solens strålar på de gamla byggnaderna skapar ett väldigt annorlunda ljus och gör dem nästan levande igen.

Det finns också flera underhållande temaparker i Constanta. Du kan exempelvis åka rutschkana i Luna Park eller prova på några av de många vattenäventyren i Aqua Magic-parken – en värld av aktiviteter både för barnen och för vuxna med barnasinnet i behåll!

När shoppinglustan kommer krypande så finns ett till synes oändligt utbud i Constanta. Här finns flera stora köpcentrum, där du kan köpa all världens varor till låga priser. Runtom i staden finner du också en mängd mindre butiker, och i närheten av centralstationen ligger en intressant matmarknad.

Ingen semester är komplett utan en god måltid, och i Constanta finner du en uppsjö goda och prisvärda restauranger, kaféer och barer. Förutom en läcker måltid får du inte missa ett glas av det lokala rumänska vinet, och om du har energi kvar i kroppen så finns möjligheter att dansa hela natten lång på något av stadens många diskotek och nattklubbar. Constanta är en mångsidig stad, som är full av fart och fläkt, och när du tröttnat på nattlivet så är det skönt att veta att Svarta havets varma vatten och sköna stränder bara ligger några minuter bort.

Koppla av i Bukarest och Brasov

Om du vill komma bort från strandlivet kan en sista minuten resa till Rumänien också bjuda på både modern kultur och fornhistoriska sevärdheter.

Kliv ombord på ett tåg till Rumäniens huvudstad Bukarest, där du kan uppleva allt man kan önska sig av en storstad. Bukarest är en stad full av motsättningar och kontraster, där du kan beskåda de slitna, sovjetiska betongbyggnaderna stå sida vid sida med gamla och otroligt vackra byggnader från svunna tider, eller i bjärt kontrast, moderna kolosser i stål och glas. Här blandas nya butiker med gamla marknader, välmående butiksinnehavare och utfattiga gatubarn. Bukarest är en stad där Östeuropas konservativa kultur möter Västeuropas progressiva framåtsträvan. Bukarest är en unikt livsbejakande och ärlig stad, och mycket intensiv i sitt uttryck.

Se den tidigare diktatorn Nicolae Ceausescus obegripligt stora palats, där Rumäniens parlament finns i dag. Byggnaden är så imponerande stor att man knappast tror det är sant! Efter en tur runt parlamentet så är det läge att promenera runt bland stadens många gågator, och kanske slå sig ned på något av de små mysiga kaféer eller restauranger som finns på vartannat gatuhörn.

För att komma bort från storstadslivet en stund, passa på att utforska Brasov – en liten stad i Rumäniens mitt, och smidigt tillgänglig med tåg från Bukarest.

Medeltidsstaden Brasov är omgiven av vackra berg och täta skogsområden, och i stadens gamla delar finner du en mängd charmiga restauranger som serverar traditionell rumänsk mat till humana priser. Brasov ligger i bergsområdet Transsylvanien, och inte helt oväntat finns här också guidade turen till Greve Draculas slott, Bran Castle, som är en intressant och underhållande upplevelse för både stora och små.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Rumænien | Restplasser til Romania

Avreseflygplatser till Rumänien

Resebolag med sista minuten resor till Rumänien

  • Billiga sista minuten-resort med Escapeaway
  • Billiga sista minuten-resort med SOLFAKTOR
  • Billiga sista minuten-resort med TripX