Sevärdheter Ryssland

» Ryssland

Sevärdheter Ryssland

Staden Astrakhan (Astrakhan)
Volga-flodens sista stad, före den rinner ut i Kaspiska havet, är Astrakhan, som har cirka en halv miljon invånare. Staden råder över åtskilliga vackra sevärdheter. Bland annat de många tornen, som stolt reser sig från stadens fort, Astrakhan Kremlin. Också den pompösas Maria-kyrkan är värd ett besök.
Bunker-museet (Kaliningrad)
Framför Kalingrads universitet, nära Kants minnesmärke, ligger den bunker som som kommandecentral för den tyske generalen Otto von Lasch under kriget. På museet kan man bland annat se rum 13, var von Lasch underskrev den tyska kapitulationen samt an lång rad föremål från kriget.
Bärnstensmuseet (Kaliningrad)
Kaliningrads bärnstensmuseum råder över en samling på 6.000 bitar bärnsten. Museet har kopierat en del av Katarina den Stores bärnstensrum i Sommarpalatset i St. Petersburg. Om man reser till Yantarny lite utanför Kalingrad stad, akn man besöka världens största bärnstensgruva, vilken produserar 90 procent av världens bärnstensförbruk.
Naturhistoriskt museum (Kaliningrad)
Koncertsalen Stadthalle bombades under Andra Världskriget, men rekonstruerades och öppnades igen år 1991 som regionalt museum för naturhistoria och konst. En utställnig handlar om Kalingrads historia och regionens naturhistoria. Här kan man bland annat få en grundlig inblick i en lokal arkeologisk utgrävning.
Kishi-ön (Karelia)
Den berömda ön var ursrungligen ett rituellt område för hedningar. Senare blev ön hemställe för Rysslands vackraste träarkitektur. Den vackraste och mest kända sevärdheten på öm är Cathedral of the Transfiguration, som är byggd utan en enda spik. Kyrkans 22 kupoler och de äventyrliga dekorationerna sköter om, att regnvattnet aldrig träffar kyrkans väggar.
Staden Kazan (Kazan)
Kazan är en av de städer, som var förbjudet tillträde under sovjettiden. Idag bor det omkring en miljon invånare i staden, som bland annat är berömt för sitt välnominerade universitet. Stadens största attraktion är emellertid det gamla fortet, Kazan Kremlin, som innehåller praktarkitektur i många olika stilarter.
Bolsjoj-teatern (Moskva)
Den världsberömda teatern grundades 1776, men ersattes av en ny i klassicistisk stil år 1856 efter en förödande brand. Bolsjoj-teatern har varit centrum för den bästa ryska balett- och operakonsten genom tiderna, och det var här Tjajkovskijs "Svansjön" hade premiär år 1877. Stycket har kört varje år sedan dess.
Moskva Zoologisk trädgård (Moskva)
Den ryska djurparken är en av Europas största och bästa zoologiska trädgårdar. Den grundades 1864 och består av två sektioner, vilka är förbundna av en gångbro. Parkens djurbestånd är på 5715 djur fördelat på 947 arter. Moskva Zoo är en av de få ryska institutionerna, som hade ett gnidningsfritt samarbete med västliga institutioner under kalla kriget.
Stadsdelen Kreml (Moskva)
Det är i detta historiska och gåtfulla centrum, att rysk världspolitik uttänktes. Den vackra staden i staden är utan tvivel Moskvas största sevärdhet. Med sina lökformade tornkupoler och präktiga kyrkor, som symboliserar tsartidens ofattliga rikedomar, är Kreml en oundgåelig attraktion på resan till Moskva.
Vasilij Blazjennyj katedralen (Moskva)
Den berömda kyrkan, som ligger bredvid Röda Torget, är utan sammanlikning Rysslands mest fotograferade sevärdhet. Den vackra, färgrika och fantasifulla Vasilij-katedralen uppfördes av Ivan den Förskräcklige år 1555-1561 till minne om hans erövring av Kazan år 1552. Inomhus kan man njuta kyrkans välbevarade kapell och ikoner, vilka är några av de bäst bevarade i Ryssland.

Område och stadsguider

Område: 
• Karelia
• Siberia
• Uralbergen
Ort: 
• Astrakhan
• Kazan
• Novgorod
• St. Petersburg
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK