Resguide till Sabah och Sarawak

Fakta

Top
Lokalt namn
Sabah och Sarawak

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Om man vill besöka naturparkerna, skall man helst undvika regntiden som är från november til ljanuari, eftersom de ofta stängs i under de ssaperioder. Det kan även vara en fördel att resa utanför högsäsongen, eftersom det kan vimla av turister i parkerna vid den tiden.

Reselitteratur

The Plants of Mount Kinabalu 2: Orchids

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 18.00 i Sabah och Sarawak. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 19.00 i Sabah och Sarawak.

Kultur och underhållning

De många naturparkerna i området har fantaskiska upplevelser att erbjuda. Om man besöker de små byarna, där invånarna fortfarande bor i långhus, har man möjlighet att uppleva traditionella fester och ritualer. Här har man också möjlighet att uppleva tuppkamp, en populär sport i området.

Övernattning / Hotell

Top
Om man vill övernatta i nationalparkerna och särskilt på öarna, är det en god idè att reservera i förväg. Det finns stugor i alla prisklasser i nationalparkerna och vissa är inget annat än sovsalar. I byarna finns hotell för alla smaker. Beställ hotell i Sabah och Sarawak här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är mycket dyrare att åka taxi i Sabah och Sarawak än i det övriga Malaysia. Taxibilarna har inte taxameter, men de flesta turer har fasta priser. Det är alltid en god idè att bestämma pris innan man påbörjat resan.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.