Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Salvador

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 9 912:- Från 9 585:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Kyrkan Sao Francisco (Salvador)
Den här kyrkan är, utöver att vara storslagen i sin utförning, intressant, för att slavarna tvingades bygga den. Det var förbjudet för slavarna att utöva sin egen Candomblè religion och i trots och vrede utstyrde de figurerna som skulle pryda kyrkan, med bisarra uttryck och kroppsformer. Änglarnas ansikten är förvridna, och vissa är gravida eller har stora könsorgan.
Museet för afro-brasiliansk kultur och historia (Salvador)
Museet ger en verkligt bra insyn i de starka rötter, Salvadores invånare har i afrikansk kultur. Ett besök är ett strålande supplement till den fantastiska och annorlunda stämning, som härskar i staden.
Stadsdelen Pelourinho (Salvador)
I den här stadsdelen finns Salvadors äldsta och mest välbevarade byggnader från kolonialtiden. Platsen Largo do Pelourinho var slavmarknad förr i tiden, och man behöver inte mycket fantasi för att flyga flera hundra år tillbaka i tiden, när man promenerar längs de vackra byggnaderna. Det är också i Pelourinho, som många kulturella evenemang arrangeras.

Område och stadsguider

Område: 
• Amazonas
• Pantanal
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.