Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Santiago och centrala Chile

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Santiago och mellersta Chile kan besökas året om. Om sommaren är vädret varmt och soligt, medan det om vintern, som är kort, kan vara snörikt och då det även finns utmärkta skidmöjligheter.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 08.00 i området. När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 06.00 i området.

Kultur och underhållning

I februari avhålls Festival de la concion de Vigna del Mar i staden Vina del Mar, som även är känd för sitt pulserande nattliv.

Övernattning / Hotell

Top
I Santiago finns det utmärkta övernattningsmöjligheter, hotell i olika prislägen, liksom det även finns vandrarhem, som ligger i den mellersta och billigare delen av skalan. I resten av mittlands området finns det primärt hotell, men med olika standard och olika priser. Det finns även en del campingplatser i regionen, som i allmänhet har ganska så bra faciliteter. Beställ hotell i Santiago och centrala Chile här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör taxi i alla städer i området. De kan lätt vinkas in från trottoarkanten, men det är inte alla som kör med taxameter, så man bör förhandla om priset, innan man åker.

Övrig transport

Det går bussar mellan stort sett alla städer i området. Bussarna är snabba och i gott skick.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.