Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Shanghai

- Välj område -

Fakta

Top
Lokalt namn
Shanghai
Invånare
14.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 19.00 i Shanghai.

Bästa restid

Top
Den bästa tiden att besöka Shanghai på är på våren och hösten. På vintern ligger temperaturen ofta en bra bit under nollpunkten, och på sommaren är det mycket varmt och fuktigt.

Reselitteratur

Top
Fodor`s Citypack Shanghai

Kultur och underhållning

Top
Shanghai är staden som aldrig sover, och nattlivet är levande som aldrig förr. När man är i Shanghai bör man besöka en av de fantastiska akrobatuppvisningarna. Det hålls flera festivaler i staden året runt. Bland annat kan Shanghai Music Festival i maj och Shanghai Beer Festival i juli nämnas. Det kinesiska nyåret firas vanligtvis i februari med pompa och ståt.

Övernattning / Hotell

Top
Generellt är det dyrare att bo i Shanghai än i övriga Kina. Stadens mysigaste hotell finner man i Stadskärnan. De gamla hotellen har renoverats och är i dag i gott skick. Vid flygplatsen finner man stadens största och dyraste lyxhotell. Beställ hotell i Shanghai här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxi kan prejas på gatan och är mycket billiga i jämförelse med västerlandet. Prisen per kilometer kan avläsas i fönstret och alla taxibilar kör med taxameter.

Övrig transport

Tunnelbanan Tunnelbanan är planerad att bli Shanghais primära transportmedel, men ännu är bara en linje färdigbyggd och i bruk. Stadsbussar Stadsbussarnas trafikförbindelser är bra, men det kräver antingen kunskaper i kinesiska eller en specialkarta för att förstå det, eftersom alla destinationer står på kinesiska.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.