Sevärdheter Singapore

» Singapore

Sevärdheter Singapore

Fort Siloso (Sentosa Island)
Fort Siloso är det enda bevarade fortet i Singapore. Det byggdes av brittiska koloniherrar på 1880-talet, för att beskydda inseglingen till Singapores hamn. I dag kan man se en utställning av gamla uniformer, gå i de smala tunnlarna och uppleva ljudet av kononskott.
Singapores historia (Sentosa Island)
Med hjälp av ljudeffekter och figurer i naturlig storlek, ger utställningen Images of Singapore en levande bild av landets historia. Här kan man se, hur immigranternas värld såg ut, och man kan träffa Sir Stamford Raffles, landets grundläggare.
Världen under havsytan (Sentosa Island)
I Underwater World kan man promenera under vattnet utan att bli våt. Man går runt i genomskinliga tunnlar på en elektrisk trottoar. Genom tunnelns väggar kan man studera det mystiska och fascinerande livet under havsytan och kanske stå ansikte mot ansikte med en tigerhaj.
Changi fängelset (Singapore)
I det ökändaChangi fängelset blev allierade fångear utsatta för fruktansvärda smärtor av deras japanska fångvaktare under 2. världskriget. Fängelset används ännu. Det händer att narkotikalangare avrättas här. I fängelset finns ett muséum, som blandt annat visar japanernas invasion av Singapore.
Djurparken (Singapore)
Djurparken i Singapore skiljer sig från andra djurparker genom att burarna inte består av galler, utan av vattenfall, klippformationer och vattengravar. Det är många uppvisningar i parken, då djuren uppträder för gästerna.
Hajjah Fatimah moskén (Singapore)
Hajjah Fatimah Mosque byggdes 1845, och är den äldsta moskén i Singapore. Den byggdes av en kvinna, Hajjah Fatimah, för att hon älskade en adelsman från Bugis. Hajjah Fatimah och några av hennes släktingar är begravda i moskén.
Jurong Bird Park (Singapore)
I den 20 hektar stora fågelparken flyger många av de 7000 fågelarterna fritt runt. Då man går runt i parken, kommer man nära parkens många fåglar, som ynglar i parken. Under dagens lopp kan man se när de stora rovfåglarna fodras.
Little India kvarteret (Singapore)
Little india ligger omkring Serangoon Road. I kvarteret finns det många små indiska grönsaksstånd och indiska köpmän, och i restaurangerna serveras kryddade indiska rätter. Här ser man kvinnor i färggranna sarier och män i vita dhotier. På helgen träffas de i de snäva slingrande gränderna för att småprata efter att ha besökt ett av de många hindutemplen.
National Muséum (Singapore)
Nationalmuséets fasta utställning, som består av en stor samling historiska och etnografiska saker från Sydöstasien, är inte speciellt spännande. Men byggnaden på Stamford Road är värd ett besök tack vare de besökande utställningarna.
Nöjesparken Haw Par Villa (Singapore)
Om man har barn med till Singapore skall man absolut besöka Haw Par Villa. Denna stora nöjespark är inspirerad av den kinesiska mytologin. Bland annat finns det en vattenrutschbana, som kan skrämma slag på vem som helst. Det ges föreställningar om den kinesiska mytologin. I hela parken vimlar det av färgsprakande figurer av drakar och monster.

Område och stadsguider

Område: 
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK