En panoramavy över Singapore i skymningen med Marina Bay Sands och en lotusformad byggnad.

Sevärdheter Singapore

Sentosa Island

Fort Siloso

Fort Siloso är det enda bevarade fortet i Singapore. Det byggdes av brittiska koloniherrar på 1880-talet, för att beskydda inseglingen till Singapores hamn. I dag kan man se en utställning av gamla uniformer, gå i de smala tunnlarna och uppleva ljudet av kononskott.

Singapores historia

Med hjälp av ljudeffekter och figurer i naturlig storlek, ger utställningen Images of Singapore en levande bild av landets historia. Här kan man se, hur immigranternas värld såg ut, och man kan träffa Sir Stamford Raffles, landets grundläggare.

Världen under havsytan

I Underwater World kan man promenera under vattnet utan att bli våt. Man går runt i genomskinliga tunnlar på en elektrisk trottoar. Genom tunnelns väggar kan man studera det mystiska och fascinerande livet under havsytan och kanske stå ansikte mot ansikte med en tigerhaj.

Singapore

Changi fängelset

I det ökändaChangi fängelset blev allierade fångear utsatta för fruktansvärda smärtor av deras japanska fångvaktare under 2. världskriget. Fängelset används ännu. Det händer att narkotikalangare avrättas här. I fängelset finns ett muséum, som blandt annat visar japanernas invasion av Singapore.

Djurparken

Djurparken i Singapore skiljer sig från andra djurparker genom att burarna inte består av galler, utan av vattenfall, klippformationer och vattengravar. Det är många uppvisningar i parken, då djuren uppträder för gästerna.

Hajjah Fatimah moskén

Hajjah Fatimah Mosque byggdes 1845, och är den äldsta moskén i Singapore. Den byggdes av en kvinna, Hajjah Fatimah, för att hon älskade en adelsman från Bugis. Hajjah Fatimah och några av hennes släktingar är begravda i moskén.

Jurong Bird Park

I den 20 hektar stora fågelparken flyger många av de 7000 fågelarterna fritt runt. Då man går runt i parken, kommer man nära parkens många fåglar, som ynglar i parken. Under dagens lopp kan man se när de stora rovfåglarna fodras.

Little India kvarteret

Little india ligger omkring Serangoon Road. I kvarteret finns det många små indiska grönsaksstånd och indiska köpmän, och i restaurangerna serveras kryddade indiska rätter. Här ser man kvinnor i färggranna sarier och män i vita dhotier. På helgen träffas de i de snäva slingrande gränderna för att småprata efter att ha besökt ett av de många hindutemplen.

National Muséum

Nationalmuséets fasta utställning, som består av en stor samling historiska och etnografiska saker från Sydöstasien, är inte speciellt spännande. Men byggnaden på Stamford Road är värd ett besök tack vare de besökande utställningarna.

Nöjesparken Haw Par Villa

Om man har barn med till Singapore skall man absolut besöka Haw Par Villa. Denna stora nöjespark är inspirerad av den kinesiska mytologin. Bland annat finns det en vattenrutschbana, som kan skrämma slag på vem som helst. Det ges föreställningar om den kinesiska mytologin. I hela parken vimlar det av färgsprakande figurer av drakar och monster.

Nöjesparken Tang Dynasty City

Det är nästan omöjligt att missa denna ”by”, som omges av stora stenmurar. Tang Dynasty City är inspirerad av den kinesiska Tang Dynastin, som styrde Kina från år 618 till 907. Parken ger en inblick i livet i Kina under den perioden.

Singapore Botaniska trädgård

De botaniska trädgårdarna täcker ett areal på mer än 52 hektar, inklusive en liten bit regnskog. Det finns en orkidéträdgård, i vilken det växer mer än 250 slags orkidéer, bland annat Singapores nationalblomma. I den gröna oasen kan man om morgonen se kineser utöva tai chi till ackompangemang av de många fåglarna, som finns i trädgårdarna.

Sri Mariamman templet

Denna storslagna byggnad, som ligger mitt i Chinatown, är Singapores äldsta hindu tempel. Det grundlades 1843, men sedan dess har det både byggts om och byggts till. Färgrika utskurna gudafigurer pryder väggarna, och taken är täckta av kalkmålerier.

Stadsdelen Chinatown

I Chinatown kan man studera det kinesiska folklivet på nära håll. I de små slingrande gatorna spelas det traditionella kinesiska spel och tai chi utövas. Man kan också bli spådd i handen och köpa vackra snickeriarbeten. Stadsdelen ger även möjlighet till att njuta av det kinesiska köket. Flera vackra tempel är belägna i Chinatown.

The Arab Street Area

Det arabiska kvarteret ligger omkring Arab Street. Kvarteret är känt för sina små gator, i vilka det vimlar med små affärer och handlanden. Det är i detta kvarter man finner de berömda silktygen. I kvarteret finns även Sultan Moské, som är den största moskén i Singapore.

The Empress Palace byggnaden

Byggnaden, som är från kolonialtiden, uppfördes 1885 och var från början en rättsbyggnad. I slutet av 1980’erne restaurerades byggnaden, till förmån för de muséum och och shoppingcenter som finns där idag.

Thian Hock Keng templet

Thian Hock Keng Temple är det äldsta templet i Chinatown. Det är tillägnat Ma Cho Po, sjöfolkets beskyddare. Från 1821 låg det ett litet kinesiskt tempel på platsen. Byggandet av det enorma templet påbörjades först 1839. Materialet till templet hämtades ända från Kina.

Östkusten och Changhi

East Coast Park

East Coast Park är ett populärt ställe under helgerna, även om strandens sand är importerad, och vattnet inte är helt rent. Vattensportsfaciliteterna är fina och restaurangerna utmärkta. The Big Splash, som finns i området, är en stor swimmingpool med vattenrutschbana.

Ön Pulau Ubin

På ön får man en idé om, hur Singapore såg ut för femtio år siden. Tempot på ön är ett helt annat än på huvudön, och den enda bebyggelse på ön är en liten landsby. I Ubin Village är många av husen byggda på pålar i vattnet. Det bästa sättet att utforska ön på är med cykel. Bland annat finns här ett buddhistiskt tempel och många gummiträd.

Flyg+hotell
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här