Sista minuten till Bodrum

Sista minuten till Bodrum

Billiga sista minuten resor till Bodrum

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.

Hitta billiga sista minuten resor till Bodrum

Bedöm resmål
4,7
(173 omdömen)
På en sista minuten resa till Bodrum blir du mött av modern lyx, praktfulla stränder, underbart nattliv, vackra sevärdheter och ett mycket charmigt resmål.

Den moderna, luxuösa och livliga turkiska semesterorten
Bodrum har mycket mer att erbjuda sina gäster än de klichéfyllda förlustelser och sevärdheter som många andra turistorter bjuder på. I Bodrum finner du en överraskande självsäkerhet och stilfullhet, som man närmast får åka till franska rivieran för att hitta på annat håll. Bodrum är fullt av små, vita, fyrkantiga hus, som är bortskämda med vackra bougainvillea-blommor i rosa och lila nyanser. Överallt finns palmer som vajar i den ljumma brisen, och gatorna mynnar ut vid stadens hamn- och strandområde, där strandpromenaden och den nya småbåtshamnen fungerar som samlingsplats för både lokalbefolkningen och besökarna. Stora lustjakter lägger dagligen till i hamnen, och stadens atmosfär andas glamour, kvalitet och jet-setliv. Bodrum är inte bara en fantastiskt vacker stad att semestra i, utan också spännande, livlig, och full av överraskningar.

Stränder för alla
Stränderna vid Bodrum är inget annat än fantastiska. Här finns verkligen stränder för alla, både stränder med gott om vattensportsaktiviteter, stränder som är perfekta för avkoppling och där barnen kan leka i den sköna sanden, och stränder där festmusik dunkar genom luften dagarna i ända, och där ungdomarna håller igång till gryningen. Oavsett strand så är sanden ljus och områdena rena, och inte minst är vattnet kristallklart och perfekt för både motion och avkoppling. Längs Bodrums stränder finns en lång strandpromenad som passar utmärkt till långa promenader. På kvällarna flyttar många restauranger ner sina utomhusserveringar till den soluppvärmda sanden, och som restauranggäst kan du njuta av Bodrums kulinariska läckerheter i svårslaget vackra omgivningar.

Bodrums berömda nattliv
På en sista minuten resa till Bodrum kommer du förmodligen att stifta bekantskap med stadens världsberömda och intensiva nattliv. I takt med att solen sänker sig bakom de olivklädda bergen i väster, så vaknar de unga, rika och trendiga, och sätter kurs mot Bodrums centrum. Det partyhungriga klientelet dansar och umgås på något av stadens många diskotek, och festandet pågår ibland ända tills gryningen. Det är intressant att uppleva, oavsett om du själv deltar i festligheterna, eller om du betraktar skådespelet på avstånd. Med lite tur kan du se någon världsberömd kändis från Turkiet, eller kanske till och med en och annan Hollywood-stjärna, som precis som många andra tusentals gäster har upptäckt Bodrums svårslagna kombination av avkoppling och fest.

Bodrum – alla tiders resmål
Bodrum är en stad som i huvudsak får sina intäkter från de otaliga turister som varje år reser till staden, men området har ändå lyckats bevara mycket av sin ursprungliga charm. Lokala fiskare och gästfria entreprenörer skänker Bodrum sin unika och autentiska atmosfär, och man känner sig som turist alltid välkommen – något som inte alltid är sant för alla semesterresmål. Bodrum är dock inget nytt semesterresmål, utan har gott om erfarenhet och har fungerat som semesterort sedan urminnes tider. Exempelvis kom Kleopatra och hennes älskare, Markus Antonius, till Bodrum, som vid den tidpunkten var känt för att husera ett av världens sju underverk: Mausoleet i Halikarnassos. I dag finns dock inte mycket kvar av gravmonumentet, men det är absolut värt ett besök.

Slottet och framstående shopping
Utöver att besöka mausoleet, är stadens vackra slott - Bodrum Kalesi - en sevärdhet man inte får missa på sin sista minuten till Bodrum. Staden försvarades under många år från slottet, och i dag ligger flera spännande museer i de gamla byggnaderna, bland annat historiska och marinhistoriska museum. Slottet ställer också ut ett vackert gammalt fartyg från romartiden, och så kan du också besöka flera av slottstornen, samt de mytomspunna fängelsehålorna. Slottet får verkligen din barnsliga inre riddare eller prinsessa att komma fram, och här är det lätt att känna historiens vingslag i de vackra rummen, slottstornen och salarna.

Området nedanför slottet är stadens handelscentrum, med sin livliga basar och gågata, och här finns flera spännande butiker. Överallt finns försäljning av kvalitetsvaror, och inte bara de sedvanliga souvenirerna. Lite längre in i staden finner du en spännande fruktmarknad, och här finns all världens frukt och grönt till salu.

Moskébesök och segeltur
När du ändå är i Bodrum får du inte glömma bort att göra ett besök vid den vackra, vita moskén, Adliye Camii, som ligger i centrala Bodrum, vid foten av stadens gågata. Kom ihåg att respektera de klädselregler som gäller när du besöker moskén. I övrigt är alla välkomna att kika in och njuta lite av det stillsamma lugnet.

Från hamnområdet nedanför slottet kan du köpa biljetter till organiserade dagsturar med båt, men det går också bra att köpa biljetter till de lokala färjorna, och själv stå för turens program. Det är både lätt, enkelt och billigt, och ger dig några slantar över till andra äventyr.

Resebolag med sista minuten resor till Bodrum

Sista minuten resor med Airtours
Sista minuten resor med Escapeaway
Sista minuten resor med TripX
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.