Charterresor till Bodrum

Charterresor till Bodrum

Homeros beskrev Bodrum som ”det eviga blå landet”, och staden på halvön är minst sagt vackert belägen, och det är inte utan anledning den varje år lockar tusentals charterturister.

Billiga resor till Bodrum

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Billiga resor till Bodrum

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

 • Göteborg

Hotel Istankoy Bodrum
Hotel Istankoy Bodrum Dubbelrum
Bodrum, Turkiets västkust, Turkiet 17. okt från Stockholm 7 nätter
4 954:- Välj
Hotel Okaliptus
Hotel Okaliptus Dubbelrum allmän
Bodrum, Turkiets västkust, Turkiet 7. okt från Köpenhamn 7 nätter
6 172:- Välj
Hotel Istankoy Bodrum
Hotel Istankoy Bodrum Dubbelrum
Bodrum, Turkiets västkust, Turkiet 11. okt från Göteborg 7 nätter
8 503:- Välj
Bedöm resmål (66 omdömen)
4.5

Bästa charterresan till Bodrum

Homeros beskrev Bodrum som ”det eviga blå landet”, och staden på halvön är minst sagt vackert belägen, och det är inte utan anledning den varje år lockar tusentals charterturister.

Staden Bodrum var under antiken känd som Halicarnassos, och har alltid varit vida berömd för sin skönhet. Homeros beskrev staden som ”det eviga blå landet”, och Bodrum är än i dag eftertraktat av författare och konstnärer som söker inspiration i de unika omgivningarna.

De intellektuella får varje år sällskap av tusentals turister som väljer Bodrum som sin charterdestination. Staden vid Egeiska havet lockar gäster som ställer höga krav på kvalitet och utbud i upplevelser och aktiviteter.

Staden är som sagt en turistmagnet, och hit kommer många av Turkiets rikaste, som söker en kvalitet och en stil som man annars bara finner på franska rivieran.

Strand och vatten
Även under vinterhalvåret är vädret i Bodrum fint. Sommaren börjar i april, och kan bli mycket varm. En charterresa till Bodrum innebär en resa till temperatur som ibland går över 40 grader. Här skiner solen i princip alltid, och regn är ett tämligen okänt fenomen om sommaren.

Charterresenärer är olika och har olika intressen, men på Bodrum-halvön finns verkligen en strand för varje smak. Det finns så många små bukter och vikar där nästan alla typer av sandstränder finns representerade.

Det finns små, nästan privata stränder, som med sitt kristallklara vatten lockar turister från när och fjärran. Andra stränder har gyllene sand, en del med fin och andra med grov sand. De flesta väljer därför att prova på lite olika stränder på halvön innan de hittar sin absoluta favorit.

Stranden mellan slottet och själva staden är badgästernas paradis, med härligt mjuk sand och gratis solstolar, och här får inte båtar segla. Det innebär i praktiken att det är väldigt rent och fint i området, vilket är en del i det som gör Bodrum till Turkiets absoluta inneställe.

Nattlivet i Bodrum
I Bodrum är nattlivet en resa ut i drömmarnas land. Här kan man börja på en bar och sluta på nattklubb – oavsett ålder. Också bland turkarna räknas nattlivet i staden till ett av landets bästa – och endast Istanbuls nattliv är en värdig rival.

Bodrum är det område i Turkiet som har flest barer i förhållande till folkmängden, så det finns tämligen goda möjligheter för de turister som önskar en charterresa med lite fart och fläkt.

Det mycket speciella med Bodrum är bargatan som löper parallellt med havet. Härifrån kan man från restaurangerna, kaféerna och barerna se det gamla slottet i Bodrum. Det är en vacker och vykortsvärdig bild, som genom åren förfört turister i tusental.

Nattlivet är mångsidigt och med fina möjligheter till livemusik. Det finns barer för varje musiksmak, varav många av dem byter stil och inriktning under kvällens gång – allt efter festhumöret ändrar sig bland gästerna.

Aktiv i Bodrum
Bodrum är det perfekta resmålet om man också vill vara aktiv på dagtid. Små båtar tar turisterna till Aquatica, som flyter i en liten orörd vik nära Bodrum. Här bjuds på musik, god mat, drinkar och vattenaktiviteter.

Om man har dansat ordentligt hela natten, så är en turkisk Hamam en välkommen aktivitet dagen efter. Många charterturister använder sin charterresa just för att komma i kontakt med turkiska bad, och det finns det fina möjligheter till i Bodrum. Badet ligger nära busstationen i Bodrum stad. Vill man ha än mer badmöjligheter så finns i Bodrum också möjligheter till kurbad i lera.

Naturligtvis finner man alla gängse vattensportsaktiviteter i Bodrum, och här finns allt från vindsurfing och vattenskidor till dykning, jetski och en rad andra vattenlekar som lockar fram det inre barnet i de flesta resenärer, oavsett ålder.

Ett alternativ till de mycket aktiva vattenlekarna är de båtturer som går från många av stränderna. Det är ett utmärkt sätt att uppleva flera olika typer av stränder på.

Naturligtvis kan man också hyra bil och utforska Bodrum på egen hand. Det ger den frihet som många önskar och känner igen hemifrån, och i Turkiet är det dessutom ett relativt billigt nöje.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Bodrum | Charterreiser til Bodrum

Charterresor och billiga resor till Turkiet

Charterbolag med charterresor till Bodrum

 • Billiga charterresor med Airtours
 • Billiga charterresor med Escapeaway
 • Billiga charterresor med Mixx Travel
 • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
 • Billiga charterresor med Sunweb
 • Billiga charterresor med TripX
 • Billiga charterresor med Turkietresor.se

Hitta resan till Bodrum här

Läs mer på vår blogg