Sista minuten till Alanya

Sista minuten till Alanya

Billiga sista minuten resor till Alanya

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.

Hitta en billig resa till sköna Alanya

Bedöm resmål
4,6
(204 omdömen)
Sol från en molnfri himmel, värme, överdådiga badstränder och ett fantastiskt stadsliv - det är vad du möter på en billig sista minuten resa till Alanya. Här är en skön stämning av glada gäster, vänliga, lokala invånare, en fantastisk naturrikedom och en vacker, gammal stadsdel, där du kan spendera många timmar på shopping, sightseeing och kafé- och restaurangbesök.

Efter många år som klichéfylld semesterstad, med en okontrollerad semesterindustri, har Alanyas borgmästare sett konsekvenserna och infört ordning och reda i systemet, vilket har resulterat i fantastiska resultat för dig som besökare.

Staden är åter igen otroligt inbjudande att resa till för alla som älskar sommar, sol, sand, strand och härligt badvatten.

Alanyas fantastiska strandliv

De mer än 20 kilometer långa sandstränderna vid Alanya skiljs åt av den så kallade ”Alanya-klippan” – en 250 meter hög klippa, där stadens imponerande borgområde ligger. På båda sidor om klippan breder de vackraste, vita badstränderna ut sig mot öster och väster, och du kan hitta precis den strand som passar dina krav.

Belediye Plaji – östra stranden

På östra sidan av Alanya-klippan ligger den publika badstranden Belediye Plaji (också kallad östra stranden). Denna strand är helt perfekt för dig som är i Alanya med mindre barn. Här är havet lugnt och långgrunt långt ut från kusten. Tillsammans med den sköna sandstranden och de många aktivitetsmöjligheterna du kan hitta här, kommer barnen älska att leka på Belediye Plaji.

Det finns många fina kaféer och restauranger vid stränderna, och många av dem har servering och solstol precis vid vattenkanten. Njut av livet och finn en solstol och en parasoll att slappa under – här finns gott om plats till avslappning och semesterkul för hela familjen.

Kleopatra-stranden

Väster om Alanya-klippan ligger Kleopatra-stranden, och här finner du härligt strandliv med sköna stränder och fantastiskt vatten, komplett med livliga vågor och med rejäla djup. Här finns också mysiga kaféer och restauranger, och en riktigt livlig semesterstämning. Härifrån har du en imponerande utsikt till Alanyas gamla borg och till det natursköna, bergrika landskapet, som sträcker sig inåt i landet och bortom strand- och stadslandskapet.

Nära stranden finns en grotta, där du bland annat kan se stora, vackra stalaktiter ”växa” ned från taket i grottan.

Stadsliv med borgbesök, moskéer, småbåtshamn och läckra restauranger

Alanyas flotta borg ligger på toppen av Alanya-klippan, och härifrån har du en bedårande utsikt över staden, småbåtshamnen och stränderna. I området kring borgen ligger också många gamla hus och andra spännande byggnader, som absolut är värda att kika närmare på. Här finns bland annat det vackra tornet Kizilkule, och ruinerna av en gammal kyrka och den lokala cisternen. Du får heller inte missa att göra ett besök i Süleymaniye Camii-moskén när du är på sista minuten resa i Alanya – där du alltid är välkommen. Här finns också flera intressanta museer, som absolut är värda ett besök.

Lokalisera något mysigt kafé eller en inbjudande restaurang – det finns gott om frestande matställen nära borgen.

Efteråt kan du gå en promenad runt stadens vackra småbåtshamn. Det är ett härligt område att flanera i, kanske köpa en glass, hitta en bänk i skuggan och njuta av livet. Naturligtvis får man inte missa att gå på marknad i Turkiet. Här kan du hitta all världens vackra ting, dessutom till låga priser. Kom ihåg att pruta ordentligt på priserna – det finns ofta god marginal och utrymme för att få ner priset.

Alanyas festliga nattliv

Alanya är världsberömt för sitt intensiva och festliga nattliv. Här kan du gå ut på klubbar, dricka färgglada drinkar, dansa och umgås med festsugna likasinnade som föredrar Alanyas vilda nattliv istället för sol och bad. Musiken dånar ur högtalarna, och det är svårt att inte ryckas med i den fantastiska stämning som satt Alanyas nattliv på kartan.

Resebolag med sista minuten resor till Alanya

Sista minuten resor med Apollo
Sista minuten resor med Detur
Sista minuten resor med Escapeaway
Sista minuten resor med Mixx Travel
Sista minuten resor med Nazar
Sista minuten resor med TripX
Sista minuten resor med Turkietresor.se
Sista minuten resor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.