Charterresor  till Alanya

Charterresor till Alanya

Billiga resor till Alanya

Alanya - fantastiska sevärdheter och uteliv

Bedöm resmål
4,5
(52 omdömen)
Alanya är ett populärt charterresmål i sydvästra Turkiet. Alanya tillhör provinsen Antalya, och det sköna Medelhavsklimatet gör att det går utmärkt att turista här året om. Detta är även det ultimata resmålet om turkarna själva får välja. Staden bjuder på både historiska sevärdheter och moderna restauranger, samt ett pulserande uteliv. Missa inte heller att bada i ett äkta turkiskt bad. Åk på charterresa till Alanya om du vill uppleva den bästa mixen av Turkiet!

Alanya - charterresor med turkiskt bad

Att testa på hamam, eller turkiskt bad som det heter, är ett måste medan du är i Turkiet. Detta är den turkiska varianten av ångbad, och dessa populära spaavdelningar finns överallt i staden.

Det rekommenderas att besöka Alanyas gamla stad där man hittar charmiga restauranger och mysiga caféer. Här kan man se allt ifrån gamla stenhus till historiska byggnader. I norra delen av centrum finns också en populär marknad- Yenihal. Här kan du göra spännande fynd: från mat och kryddor till vackra kläder. Vid basarkvarteren tätt på hamnen kan du också göra bra shoppingfynd.

Kizil, eller Kule på turkiska är namnet på Alanyas mest kända landmärke. Detta röda, åttahörnige torn mäter 33 m högt och är ofta det första man ser när man anländer till staden. Härifrån har man också den vackraste utsikten över Alanya. Andra populära aktiviteter du kan testa på är båtturer. Gör ett besök till Damlatasgrottan som upptäcktes av en slump 1949 medan man byggde Alanyas hamn. Detta är ett populärt resmål, och här kan du beundra vackra stalagmiter och stalaktiter. Du hittar grottan vid Dalamatasstranden. Är du sugen på att göra något mer äventyrligt kan du också testa på aktiviteter som åsne-ridning, jeep safari-turer eller cykla i den vackra naturen.

Åk på charterresor till Alanya - för en underbar semester!

Charterresor och billiga resor till Turkiet

Charterbolag med charterresor till Alanya

Billiga charterresor med Apollo
Billiga charterresor med Detur
Billiga charterresor med Escapeaway
Billiga charterresor med Mixx Travel
Billiga charterresor med Nazar
Billiga charterresor med TripX
Billiga charterresor med Turkietresor.se
Billiga charterresor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.