Sista minuten till Alicante

Sista minuten till Alicante

Billiga sista minuten resor till Alicante

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.

Upplev allt i Alicante

Bedöm resmål
4,5
(201 omdömen)
Alicante, som är beläget på Costa Blanca, är om något känt för sina stränder och sitt fantastiska nattliv, men staden har så mycket mer än detta att erbjuda.

Palmer, segelbåtar och strandliv

Alicante är en riktig spansk storstad, som året runt besöks av ett imponerande antal gäster. Längs den stora strandboulevarden Explanada de España står palmerna sida vid sida, och kaféerna ligger tätt intill varandra. Med en kall drink i handen kan du sitta här och njuta av utsikten över stadens imponerande småbåtshamn, där lyxyachterna och segelbåtarna trängs i det stillsamma vattnet. Gå därefter ned på stranden Playa del Postiguet, där du finner Costa Blancas gyllene sand och djupblå vatten. Plocka fram solglasögonen och solkrämen, och fäll upp parasollen och luta dig tillbaka några timmar medan den friska medelhavsbrisen fläktar gott i sommarvärmen.

Den moderna storstaden

Alicante är en mycket modern storstad, där nytänkande och förnyelse har skapat en fantastisk miljö för både boende och semestergäster. Alicante är dock inte bara en stad för turister, som man ofta kan få intrycket av. Alicante är en vanlig spansk storstad, där både de lokala stadsborna och de besökande turisterna trivs och känner sig hemma. Både stranden och stadsmiljön bjuder på gott om plats till alla.

Gamla sta’n

I Alicantes östra centrum, precis vid den imponerande kyrkan Concatedral de San Nicolás de Bari, ligger stadens gamla stadsdel, El Barrio, som välkomnar sina besökare med en avslappnad atmosfär och ett trivsamt lugn. El Barrios små, mysiga gator bjuder på en mängd sevärdheter, och det är också här de flesta restauranger, barer och kaféer ligger. Området lever upp framåt kvällen, och Alicantes berömda nattliv tystnar först fram på småtimmarna.

Stadens spännande borg

För barn och barnsliga själar är det en fantastisk upplevelse att besöka Alicantes borg, Castillo de Santa Bárbara, som ligger på en hög klippa. Här kan du ta del av den mest fantastiska utsikten över staden och havet, och du kan ta dig upp på ett något osedvanligt sätt. Det finns nämligen en linbana från Playa del Postiguet upp till borgen, och bara själva turen upp är i sig själv lite av en upplevelse.

Attraktiva sevärdheter, spännande kultur och roliga aktiviteter

Det finns närmast oändligt med sevärdheter, aktiviteter och attraktioner att kasta sig över när man åker på en sista minuten resa till Alicante.

I staden finns en mängd intressanta museer, såsom ett arkeologiskt museum, flera konstmuseer, som bland annat ställer ut verk av bland annat Dalí, Miró och Picasso. Här finns också många vackra kyrkor och andra historiska byggnader, och gott om både teatrar och biografer.

Får du en dag lust att komma bort lite från storstaden, kan du åka ut på en båttur till ön Isla de Tabarca, där du finner en stillsam strand, och fina möjligheter till både snorkling och dykning.

Resebolag med sista minuten resor till Alicante

Sista minuten resor med Escapeaway
Sista minuten resor med TripX
Sista minuten resor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.