Sista minuten till Costa Dorada

Sista minuten till Costa Dorada

Billiga sista minuten resor till Costa Dorada

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.
Bedöm resmål (1 omdömen)
5

Costa Dorada – res till ett spanskt semesterparadis

Trivs du som fisken i vattnet när du har möjlighet att slappa på vita sandstränder, dricka drinkar på en solig terrass, medan du njuter av solnedgången? Kanske också runda av dagen med ett dopp i Medelhavets klara vatten? Kanske en inblick i den exotiska katalanska kulturen kan vara något? Till detta kan du lägga till euforiska fotbollsmatcher, exotiska tangoklubbar och ett sensationellt kök. Detta är bara några av alla de spännande ingredienser och inslag som tillsammans utgör Costa Dorada!

Om regionen och sista minuten
Costa Dorada, som på spanska betyder den gyllene kusten, eller guldkusten, är benämningen på den del av den nordostliga kustlinjen som går från Barcelona till Ebro-deltat. Costa Dorada ligger i Katalonien, så den regionala huvudstaden Barcelona ligger verkligen bara en dagsresa bort.

I söder ser du bönder arbeta på de stora åkermarkerna, medan du i norr kan se en av de få platser i Europa där flamingofåglar håller till. Gemensamt för både norr och söder är de lika vackra som unika naturlandskapen som återfinns i denna del av Spanien.

De största sevärdheterna i Costa Dorada
Uppskattar du kulturupplevelser, men ändå vill ha möjligheten att ligga i en solstol och ta en Siesta, kan Tarragona vara det perfekta resmålet. Grandiosa romerska amfiteatrar och en enorm viadukt blandat med härliga sandstränder och ett berusande folkliv – det är bland annat vad denna gemytliga stad kan bjuda på.

Ett besök i Port Aventura, Europas andra största nöjespark, är också ett absolut måste. Oavsett om du reser med familjen, eller om du bara vill bevisa för dig själv att man aldrig blir för gammal för vilda rutschkanor och andra underhållande aktiviteter. Självklart får man heller inte missa fantastiska Barcelona, oavsett om det är vild shopping, mysiga kaféer eller spansk konst, kultur och arkitektur som lockar.

Regionens stolthet får man heller inte missa; det världsberömda F.C. Barcelona. Den imponerande hemmastadion Camp Nou är väl värd ett besök, oavsett om du är fotbollsintresserad eller inte.

Att Costa Dorada är något för dig är knappast något att tveka på, då området verkligen bjuder på något för alla åldrar och intressen.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Costa Dorada | Restplasser til Costa Dorada

Resebolag med sista minuten resor till Costa Dorada

  • Billiga sista minuten med Escapeaway
  • Billiga sista minuten med SOLFAKTOR
  • Billiga sista minuten med Sunweb
  • Billiga sista minuten med TripX
  • Billiga sista minuten med Ving

Hitta resan till Costa Dorada här

Läs mer på vår blogg