Resguide till Södra Australien

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
South Australia
Invånare
1.475.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Området kan med succé besökas året runt. South Australia har en lång, varm sommar och korta, milda vintrar med mycket lite regn. Ett av dom varmaste ställerna på sommaren är Coober Pedy, 863 kilometer norrväst om Adelaide. Där blir det upp till 45 grader.

Reselitteratur

Lonely Planet South Australia

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 19.30 i South Australia. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 21.30 i South Australia, (dom har sommartid, när vi har vintertid)

Kultur och underhållning

Dom flesta kulturella evenemang tar plats i eller kring staden Adelaide. Till eksempel avhålls en tre-veckors konstfestival i Adelaide sist i februari eller i början på mars.

Övernattning / Hotell

Top
I South Australia finns det många övernattningsmöjligheter. Allt ifrån femstjärniga hotell, B&B och hyddor till hostels och vandrarhem går att hitta i staten. Resande får dock inse att den största koncentration av övernattningsmöjligheter finns i eller kring Adelaide. Beställ hotell i Södra Australien här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxis finns främst i eller kring större städer. I Adelaide är det inget problem att få tag på en taxi.

Övrig transport

South Australia har ett bra buss-transportsystem. Det finns möjlighet för att köpa ett buspas och gå av och på, som man vill.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.