Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Södra Bolivia

- Välj ort -

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Under sommarmånaderna kan det regna mycket i denna del av Bolivia och det kan vara nästan omöjligt att resa. Den bästa tiden att resa hit är därför under vintermånaderna. I den västliga delen av landet landskapet mycket öppet och därför också blåsigt. Det är omöjligt att undslippa elementen, och det är en god idé att ta med sig varma kläder. I den sydöstlige delen av området, som ligger lägre, är det ofta varmare och mer sol.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12:00 i Sverige (sommartid), är den 06:00 i den sydliga delen av Bolivia. När klockan är 12:00 i Sverige (vintertid), är den 07:00 i den sydliga delen av Bolivia.

Kultur och underhållning

De flesta städerna i området har olika årliga festivaler, i synnerhet omkring självständighetsdagen den 6:e augusti. Denna dag firas ofta med stora parader och festligheter. Andra festivaler är till exempel Fiesta de la Virgen de Urupina, som äger rum 15:e -18:e augusti och föregår 13 kilometer norr om staden Cochabamba och Fiesta de Chu'tillos som äger rum i slutet av augusti. Vid festivalen visas det traditionella danser från hela Sydamerika.

Övernattning / Hotell

Top
I de flesta städer i den sydliga delen av landet är det lätt att finna övernattningsmöjligheter. De riktigt stora internationella hotellkedjorna finns inte i området, men mindre lyxiga och billigare hotell finner man på de flesta ställen. Vandrarhem/hostels finns det också en del av i området och de varierar i standard och pris. Beställ hotell i Södra Bolivia här

Lokal transport

Top

Taxi

I de mindre städerna i området finns det inte särskilt många taxibilar, men i storstäderna som till exempel Santa Cruz hittar man många taxibilar och det är lätt att få tag på en taxi på gatan.

Övrig transport

Det lättaste sättet att resa runt i området är med buss. Det går bussar till och från de flesta städerna. Tåg är också en möjlighet i delar av landet, men man skall räkna med många förseningar och dålig standard.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.