Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Södra Chile och sjödistriktet

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Området kan besökas året om. I sommarmånaderna är det klart och soligt väder, medan vintern är kall, men ofta med klart väder.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 08.00 i The Lake District. När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 06.00 i The Lake District.

Kultur och underhållning

I januari är det Folklore Festival i Angol, Festival of Classical Mucic i Valdivia och Jornadas Musicales de Vilarrica i Villarica.

Övernattning / Hotell

Top
I städerna finns det i allmänhet ett par hotell, några vandrarhem och en del guesthouses. I sommarmånaderna är det vanligtvis även möjligt att hyra in sig hos privatpersoner. Omkring nationalparkerna finns en hel del campingplatser med bra faciliteter. Beställ hotell i Södra Chile och sjödistriktet här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns taxi i alla städer i området. De kan vinkas in på gatan, eller man kan ringa efter en. De kör nästan aldrig med taxameter, så bestäm ett pris innan färden påbörjas.

Övrig transport

Det finns bussar mellan stort sett alla städer i området.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.