Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Södra Ecuador

Fakta

Top
Lokalt namn
El Sur de Ecuador
Invånare
1.200.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Vädret i området är bäst från maj till september. Karnevalen i februari firas i hela regionen med vattenkrig överallt. Julafton pågår en mycket vacker parad i huvudstaden Cuenca, och är man i Loja den 18 november, får man uppleva en livlig fest då oavhängigheten firas.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 05.00 i södra Ecuador När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 06.00 i södra Ecuador

Övernattning / Hotell

Top
Eftersom södra Ecuador inte har följt samma utvecklingslinje som resten av landet, är standarden i snitt dårligare här. Det betyder inte att det inte finns utmärkta hotell, men det kan bli nödvändigt med lite extra benarbete. Övernattning är generellt billigare i syd. Beställ hotell i Södra Ecuador här

Lokal transport

Top

Taxi

Taxi fungerar bra i byarna. På mindre ställen finns det ibland bara en taxi i byn. Och då får man vänta tills den blir ledig.

Övrig transport

Bästa sättet att åka runt på är med buss, men vägarna kan vara usla, och bussarna får då ta sig fram med snigelfart. Förseningar anses inte för att vara något stort problem.

Särskilda förhållanden

Top
I området har man inte riktigt vant sig vid turister än. Förbered dig på att bli mottagen mer skeptiskt än i resten av landet. Var hänsynsfull, och du blir väl mottagen.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.