Resguide till Södra ön

Fakta

Top
Lokalt namn
South Island

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Sydön kan besökas året runt. Under sommarmånaderna bjuder ön på sköna naturområden och vita sandstränder, medan vintermånaderna kan användas till att besöka landets bästa skidsportområden.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 22.00 på Sydön. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 24.00 på Sydön.

Kultur och underhållning

De flesta städerna på Sydön bjuder på goda restauranger och trevliga barer. Den nordliga delen av ön är känd för att göra framstående viner, och det finns åtskilliga vingårdar som erbjuder provsmakning. Dessutom är det festivaler i flera av städerna på ön. Speciellt i staden Christchurch kan man få uppleva färgglada festligheter. I augusti hålls Montana Christchurch Winter Carnival, och i januari är det World Buskers festival.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns goda övernattningsmöjligheter på Sydön. Här hittar man bra hotell i olika prisklasser, vandrarhem, gästhus och campingplatser, som ofta ligger i natursköna områden. Under sommarmånaderna är det en god idé att boka i förväg. Beställ hotell i Södra ön här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör taxi i alla städerna på ön. De flesta kör efter taxameter, och de kan enkelt anlitas på gatan.

Övrig transport

Om man själv vill bestämma hastigheten, finns det goda möjligheter för att köpa en bil, resa runt och sälja den igen när man lämnar landet.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.