Sevärdheter Sofia

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 3 705:- Från 3 425:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Aleksandâr Nevski-katedralen (Sofia)
Sofias strålende varumärke. Aleksandâr Nevski-katedralen står med sina förgyllda kupoler som Sofias varumärke. Kyrkan är uppkallad efter en rysk general och är den största i sitt slag på Balkan. Det väldiga byggnadsverket stod färdigt i mitten på 1920-talet och ser lika fint ut inifrån som utifrån.
Dimitrov-mausoleum (Sofia)
- en kvarleva från gången tid Dimitrov-mausoleet uppfördes på sex dagar och sex nätter precis efter landets tidigare partiledare Georgi Dimitrovs död 1949. Mausoleet innehöll ända intill år 1989 Dimitrovs balsamerade lik, och även om mausoleet idag ligger oanvänt, är ett besök här en upplevelse för den historieintresserdae turisten.
Sofias eget kulturpalats (Sofia)
Sofias enorma kulturpalats byggdes under kommunismen och var ett försök på att skapa en plats där invånarna kunde mötas och dyrka utöva kultur aktiviteter. Och i motsats till så många andra av kommunismens skapelser, måste man säga att detta lyckades. Det enorma palatset innehåller caféer, bokhandlar, bingohallar och mycket annat.

Område och stadsguider

Ort: 
• Plovdiv
• Sofia
• Varna
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.