Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter St. Petersburg

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 3 355:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Det Ryska museet (St. Petersburg)
Om man tycker om ryska målningar och ikoner, bör man besöka Det Ryska museet i St.Petersburg, som 350.000 konstverk i sin samling. Alla verken är gjorda av ryssar, och museet har omfattande samlingar av landets mest berömda konstnärer.
Eremitagen (St. Petersburg)
Med Louvre som enda möjliga undantag fins det inte något museum i världen som kommer upp på samma nivå som Eremitagen med hänsyn till utbud av kvalitetskonst. Konstmuseet ligger i förlängning av Vinterpalatset och innehåller knappt 3 millioner konstföremål, fördelat på 20 kilometer gångareal, om man skall igenom alla rum.
Isaaks-katedralen (St. Petersburg)
St. Petersburgs största kyrka kommer med enorma guldkupol över 100 meter upp i luften. Isaaks-katedralen har plats till 14.000 besökande, och det tog 40 år och många människoliv att bygga den. Det var den franska arkitekten August Montferrand, som stod för uppförandet som kostade 20 millioner rubel. Det är sex gånger dyrare än vinterpalatset.
Nevskij Prospekt (St. Petersburg)
St. Petersburgs huvudgata är 4,5 kilometer lång och 60 meter bred på det bredaste stället. Den blev anlagd år 1710 av Peter den Store och går från Admiralitets spir till Alexander Nevskij-klostret i öster. På den myllrande gatan kan man hitta allt vad hjärtat begär, bland annat sevärdheter, restauranger, butiker, nöjen ch hotell.
Peter-Paul-fästningen (St. Petersburg)
På en sexkantig ö mitt i St.Petersburg huvudfarårdra, Neva-floden, ligger Peter-Paul-fästningen. Den grundades av Peter den Store år 1703 och fungerade ursprungligen som ett värn mot svenskarna. Mitt i fästningen ligger Peter-Paul-katedralen, som med sitt spetsiga torn på 122 meter var St.Petersburgs högsta byggnad i över 200 år.
Vasiljevskij-ön (St. Petersburg)
Mittemot Vinterpalatset ligger Vasiljevskij-ön, vilken är den största av St. Petersburgs 42 öar. Det var ursprungligen meningen att Peter den Stores administration skulle ligga på ön. Men det skippades, eftersom idén var svår att förverkliga. I stället förvandlade området sig till ett attraktivt bostadskvarter, som ännu i denna dag står kvar.

Område och stadsguider

Område: 
• Karelia
• Siberia
• Uralbergen
Ort: 
• Astrakhan
• Kazan
• Novgorod
• St. Petersburg
• Kaliningrad
• Moskva
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.