Bilden visar en sandstensskulptur av en man med skägg och turban framför en tegelbyggnad under en klarblå himmel.

Billiga flygbiljetter från Stockholm till Erbil.

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Från Stockholm till Erbil

Erbil är huvudstad i irakiska Kurdistan och är en stad i ständig förändring. Erbil är en säker stad med äkta etnisk och religiös mångfald. Boka din nästa resa hit och upplev mångkulturella Erbil!

Besök historiska Erbil och Citadellet

Ett absolut måste när man är i Erbil är att besöka Citadellet. Detta hör till UNESCOS världsarvlista, och byggnaden bjuder på historia från 7000 år tillbaka i tiden. Citadellet är en rund struktur med en höjd på ca 28-32 m. Det finns flera marknader runt citadellet där man kan passa på att shoppa souvenirer, färsk granatäpplejuice eller bara sitta och titta på vardagslivet i Erbil.

Interessanta museum i Erbil

Kurdish Textile Museum ligger kring området Citadellet. Inträde är gratis, och man kan även passa på att ta en guidad tur för att få höra alla de berättelser om artefakterna.

Museet har spännande samlingar som består av antika kurdiska mattor och utsmyckade tygsäckar som används av nomader i regionen. Man kan också få träffa på lokala vävare på museet som visar hur man väver kurdiska mattor. Vill man köpa unika souvenirer så är museets present butik ett av stans bästa inköpsplatser: här kan man köpa allt ifrån traditionella hattar, vackra smycken och mattor tillverkade av de lokala vävarna.

Syriac Heritage Museum är ett intressant museum som fokuserar på det kristna syrianska kulturarvet i norra Irak. Här finns samlingar av exempel på traditionell klädsel i olika byar runt om i regionen och jordbruksredskap från första hälften av 20-talet. Här finns också syrianska kristna böcker från 1700-talet till 1900-talet.

Erbil International Airport trafikeras idag av ett stort antal växande internationella flygbolag. Inresevisum som är giltiga i 10 dagar finns på flygplatsen och är giltiga för de flesta nationaliteter, däribland EU, USA, etc. Samtliga turister hittar också ett varmt välkomnande från lokalbefolkningen.

Boka dina billiga flygbiljetter från Stockholm till Erbil redan idag!

Populära flygplatser med avresa till Erbil