Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Suva stad

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Suva
Invånare
82.174
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 22.00 i Suva.

Bästa restid

Top
Det finns inte någon dålig årstid att komma till Suva på. Vädret i området är våtare och mer dimmigt än i de flesta andra ställen i landet, men det tropiska klimatet gör att det alltid är ljummet väder, och om man ankommer i regnperioden, kan dagarna tillbringas inomhus.

Kultur och underhållning

Top
Huvudstaden Suva har en del nattklubbar, var det också finns live musik. Det går en del engelska filmer i biograferna.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns goda övernattningsmöjligheter i Suva. Här finns hotell i alla prisklasser, liksom det ockå finns vandrarhem och gästhus i staden. Beställ hotell i Suva stad här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns massor av taxin att få i staden vid dagsljus, men en del krimainaltitet speciellt mot taxi chaufförer har gjort det mindre attrktivt att köra taxi nattetid. Därför kan det vara lite problem att skaffa fram en bil efter att mörkret brutit fram.

Övrig transport

Öns störstsa bussterminal ligger i Suva, och det kör bussar hela dagen. Det är billigt och lätt att komma runt, men till gengäld inte alltis behagligt att åka i de bullrande och osande bussarna. Det finns goda möjligheter att hyra bil på flera ställen i staden.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.