En stads silhuett i skymningen med upplysta byggnader och en bro.

Flygbiljetter till Johannesburg

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Johannesburg

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
11. aug 26. aug
GOT
JNB
JNB
GOT
Etihad Airways 2 stopp
Etihad Airways 2 stopp
Från kr. 10 335:- Välj

Sök efter de bästa flygen till Johannesburg på Travelmarket

AFRIKA: Hoppa på ett plan till den näst största staden på den afrikanska kontinenten och upplev Sydafrika på nära håll. Joburg, eller Jozi som staden också kallas, samlar Afrikas själ och mångfald – och flygbiljetterna är billigare än någonsin.

Du kommer omedelbart att känna den speciella afrikanska atmosfären när du har landat på Johannesburg O.R. Tambo International Airport. Du inser snabbt att stora äventyr väntar.

Flygplatsen hette tidigare Johannesburg International och innan dess Jan Smuts Airport, så bli inte förvirrad om de gamla namnen fortfarande dyker upp. Det är bara så det är i Sydafrika.

Flygplatsen är den viktigaste i Johannesburg och ligger cirka 20 kilometer från stadens centrum. Det är den i särklass mest trafikerade flygplatsen i Afrika och den har flyg till alla större internationella, europeiska och utomeuropeiska städer, inklusive London, Paris och Frankfurt. Väntetiderna på flygplatsen kan vara långa, så kom ihåg att ta hand om vaccinationer och andra praktiska saker i god tid innan du reser.

Travelmarkets sökmotor gör det enkelt att hitta rätt flygbiljett för ditt äventyr. Ställ bara in ”resebyrån” på att hålla utkik efter dig så får du ett e-postmeddelande när en flygbiljett som matchar dina krav blir tillgänglig.

Allt i ett
Johannesburg har mer än tre miljoner invånare och staden har allt du söker. Oavsett om du är på affärsresa, ska på safari eller bara vill koppla av. Staden är Sydafrikas ekonomiska centrum och ett kraftcentrum för landets och kontinentens utveckling.

Hälften av stadens befolkning bor i Soweto och de närliggande förorterna. De flesta av Johannesburgs invånare är av afrikansk härkomst, med cirka en halv miljon av europeisk härkomst. Resten är av annan etnisk härkomst.

Stadens ekonomi blomstrar. Cirka 10 procent av BNP i Afrika söder om Sahara genereras i Johannesburg. Men rikedomarna är inte jämnt fördelade. Det finns enorma skillnader, vilket naturligtvis ger upphov till mycket spänningar och kriminalitet.

Men om man uppför sig enligt riktlinjerna och vidtar försiktighetsåtgärder är staden en upplevelse för livet. Det är fullt möjligt att flyga hit och få en säker och bekväm resa.

Johannesburg har mer än sex miljoner planterade träd, vilket gör den till en av de grönaste städerna i världen, trots att det ursprungliga landskapet nästan var savann. Det är sällan för varmt eller för kallt – Johannesburg är en behaglig plats att vara på.

Ut med Jozi
Joburg eller Jozi har många ”turistplatser”. Stadsdelen Soweto har blivit en av de platser som man nästan måste besöka som turist. Semesterfirare, backpackers och även affärsresenärer åker till Soweto för att se hur livet levs där. Men åk inte dit på egen hand.

Om du är intresserad av det nya Sydafrikas historia kan du besöka Mandela Family Museum, Mandelas första hus som nu är ett museum. Apartheid Museum är ett mycket rörande och lärorikt museum som tar med besökarna på en resa genom Sydafrikas turbulenta förflutna och nutid. Det är lätt att ägna en halv dag bara åt detta museum, men omvänt kan man knappast ha varit i Joburg utan att ha varit här.

Om du behöver lite frisk luft är Walter Sisulus botaniska trädgård ett bra alternativ. Här finns massor av fåglar. En fröjd för ögat.

Överraskande för många finns det också ett stort intresse för hästsport i Sydafrika. I Johannesburg kan du till exempel se lipizzanerhästar som har godkänts av den spanska ridskolan.

Udflugter ud i det Sydafrikanske landskab, hvor man oplever natur og kultur, er der mange af. Det rigtige Afrika opleves bedst på disse ture, hvor man kan se de traditionelle danse og smage den lokale mad, der laves i Zulu, Pedi, Sotho, Xhosa og Ndebele landsbyer. I Lion Park kan man fodre giraffer og opleve de stolte løver. Her er de på hjemmebane. Generelt har regionen en række parker, der tilbyder økoturister og andre en række naturoplevelser.

Vil man have mere håndfaste værdier, så er det altid muligt at finde en guldmine som for eksempel den gamle Kromdraai Gold Mine. Guldminen var en af de første guldminer på Witwatersrand, som Johanensburg-området blev kaldt i gamle dage. Minen ligger i et uspoleret landligt område cirka 40 minutters kørsel fra Johannesburg International Airport. Sydafrika har stadig i dag en rig guldmineindustri.

Det enkla livet
Turister och semesterfirare har stora möjligheter att uppleva det lättsamma livet i Johannesburg. Johannesburg har fantastiska kasinon och underhållning i världsklass.

Staden är också ett paradis för powershopping. Du kan göra det på en av de många traditionella afrikanska marknaderna som African Craft Market, Rosebank Mall, eller på de mindre organiserade som Mai Mai, Bruma Flea Market eller Panorama Flea Market. Men kom alltid ihåg att gå med auktoriserade guider.

Miljonstaden Johannesburg är också hem för många extremt rika sydafrikaner, så naturligtvis har staden precis rätt shoppingcenter för även den mest kräsne semesterfiraren. Centren är bekväma och säkra. Shoppingcentren har alla de typiska butikskedjorna och en mängd olika afrikanska butiker. De största shoppingcentren är Oriental Plaza, Fordsburg, med över 360 oberoende butiker. Centret ligger bara ett kvarter från platsen där Mahatma Gandhi brände sitt berömda pass för 100 år sedan. Andra centra är Sandton City, Bedford Centre, Westgate, Eastgate, Cresta Mall, Southgate och Fourways Mall, samt ett antal andra. Alla behov kan tillgodoses i Johannesburg.

Sydafrikas hjärta är lätt att ta sig till. På Travelmarket kan du söka bland de stora flygbolagen och hitta den flygrutt och de destinationer som passar dina resplaner.

Ha en trevlig resa till Johannesburg.

Mest populära flygplatserna i Sydafrika

Populära resmål i Afrika