Resguide till Sydney

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Sydney
Invånare
3.700.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 20.00 i Sydney. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 22.00 i Sydney, (dom har sommartid, när vi har vintertid).

Bästa restid

Top
Sydney kan med stort nöje besökas året runt. Det kan dock vara mycket varmt på sommeran och lite kyligt på vintern, så det rekommenderade är vår och höst, då det är cirka 25 grader på dagen.

Reselitteratur

Top
Lonely Planet Sydney

Kultur och underhållning

Top
I Sydney finns det en del museer, ett akvarium och ett zoo. Dessutom finns det en hel del marknader och festivaler, till exempel den stora Sydneyfestivalen, som dröjer det mesta av januari. Där kan man uppleva allt ifrån koncerter under öppen himmel, gatuteatrar till imponerande fyrvärkeri. I juni avhålls det filmfestival i Sydney, och i oktober jazzfestival på Manly.

Övernattning / Hotell

Top
I Sydney finns det massor av övernattningsmöjligheter. Man kan hitta stora internationella hotellkedjor, hotell i mellanklassen och i den billiga klassen, vandrarhem, B&B och gästhus. Beställ hotell i Sydney här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns massor av taxis i Sydney. Dom kan lätt fångas på gatan, och man ser dom nästan överallt.

Övrig transport

Sydney har ett välutbyggt tågsystem med en t-bana i den inre delen av staden. Det kör ochså bussar över det mesta av staden, men det kan vara ett långsamt transportsätt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.