Resguide till Tasmanien

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Tasmania
Invånare
473.200

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Tasmanien kan besökas året runt, på sommaren finns det rik möjlighet att sola sig på dom sköna badstränderna, medans vintermånaderna, som är lite kyligare, bjuder på en del snö och möjlighet för skidåkning.

Reselitteratur

Lonely Planet Tasmania

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 20.00 på Tasmanien När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 22.00 på Tasmanien (dom har sommartid, när vi har vintertid).

Kultur och underhållning

På Tasmanien hittar man mest kultur och underhållning i huvudstaden Hobart, där det genom sommaren avhålls flera regattas. Dessutom är det Tamar Valley Folk Festival i slutet på januari.

Övernattning / Hotell

Top
Stora hotell finns speciellt i Hobart, men mindre hotell, B&B och vandrarhem finns i alla mindre och mellanstora städer. Det finns ochså rik möjlighet att övernatta privat eller på en gård. Beställ hotell i Tasmanien här

Lokal transport

Top

Taxi

I alla stora och mellanstora städer är det relativt lätt att få fat på en taxi. Dom kan fångas på gatan, eller man kan ringa efter dom.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.