En traditionell träbåt flyter på det klara turkosa vattnet med en bergskedja i bakgrunden under en blå himmel.

Billiga flygbiljetter till Phuket

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Phuket

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
5. sep 15. okt
ARN
HKT
HKT
ARN
Air China 1 stopp
Air China 1 stopp
Från kr. 5 134:- Välj
30. sep 14. okt
ARN
HKT
HKT
ARN
Swiss Bangkok Airways 2 stopp
Bangkok Airways Austrian Air 2 stopp
Från kr. 5 741:- Välj
30. maj 30. jun
ARN
HKT
HKT
ARN
Air China 1 stopp
Air China 1 stopp
Från kr. 6 019:- Välj
6. jan 27. jan
ARN
HKT
HKT
ARN
Lufthansa TigerAirways 2 stopp
Bangkok Airways Swiss 2 stopp
Från kr. 6 556:- Välj
23. mar 13. apr
ARN
HKT
HKT
ARN
Swiss 1 stopp
Bangkok Airways Swiss 2 stopp
Från kr. 6 677:- Välj
21. sep 5. okt
GOT
HKT
HKT
GOT
Swiss Thai Airways 2 stopp
Thai Airways Swiss 2 stopp
Från kr. 6 875:- Välj

Flyg till paradisiska Phuket

En resa till Phuket bjuder på snorkling, elefanter, mat i världsklass, gyllene tempel, avslappning och strandliv. Phuket brukar ofta beskrivas som ett sant paradis på jorden.

Vita stränder, turkost vatten, frodiga skogar, gul ananas och orange ”Nemo”-fisk

Phuket är Thailands största ö, och den är inget mindre än definitionen av paradiset. Runt om ön ligger det vackraste turkosa vatten, som är hem till ett överdådigt marint djurliv; bland annat kan du se clownfisk här, mer känd från ”Hitta Nemo”-filmerna. Havet väller in på kritvita stränder, omgivna av stillsamt svajande palmer. Lite längre in i landet kan du upptäcka plantage med både ris, gummiträd, kokosnötter, ananas och cashewnötter.

Kultur, tempelbesök och underhållning

Utöver den fantastiska naturen finns många andra sevärdheter du kan uppleva. De flesta människor i Thailand är buddhister, och det är en upplevelse utöver det vanliga att besöka ett buddhistiskt tempel. Åk till exempel till Big Buddha, en 45m hög Buddha-staty som kan ses från större delen av södra Phuket. Härifrån har du en fantastisk panoramautsikt över ön, och du får inte missa att besöka det vackra Wat Chalong – öns viktigaste tempel. Kom ihåg att du aldrig får visa dina fotsulor för en Buddha. Det betyder mycket för en buddhist, så visa respekt för den lokala kulturen och religionen.

Det finns olika museer på Phuket, där du kan få en bra inblick i öns kultur och historia, och här finns även en uppsjö möjligheter för både barn och vuxna med barnasinnet i behåll. Zoologisk trädgård, minigolf, fjärilsträdgård och ett marint besökscenter, för att bara nämna några av möjligheterna.

Snorkling, dykning, djungel och bungyjump

Har man sagt Phuket, har man också sagt strandliv. Det är aktiviteter på öns stränder dagarna i ända, och om kvällen och natten är här fest för hela slanten. Du finner de bästa stränderna på öns västkust, och stränderna vid Kata, Patong och Karon, samt stränderna vid Nai Han och Kamala är speciellt vackra. Du kan själv hyra snorkling- och dykutrustning, eller du kan följa med på någon av de organiserade utflykterna, som arrangeras av erfarna dykare. Phuket brukar ofta betraktas som ett av världens bästa dykställen.

Är du ute efter mer jordnära utflykter så kan du ge dig iväg på en guidad tur genom öns frodiga skogar, som är hem till bland annat apor, vildsvin, elefanter, björnar, färgglada fåglar och möjligtvis en och annan tiger. Är du mer ute efter adrenalinpumpande äventyr så kan du kasta dig ut i ett bungyjump. Det är garanterat en intensiv upplevelse, och du kan prova det på flera ställen på Phuket. Så köp en billig flygbiljett, packa snorkeln, luta dig tillbaka, och se fram emot ett oförglömligt tropiskt äventyr på Phuket.

Mat och shopping på Phuket

Det thailänska köket spelar i en alldeles egen division. Maten är ofta stark, kryddig och smakrik. När du är på Phuket kan det naturligtvis rekommenderas att äta fisk och skaldjur, men prova också på sopporna, Tom Yum Gung och Tom Kha Gai, samt de olika curryrätterna.

Efter en god måltid är det alltid kul med lite shopping, och sådant finns det goda möjligheter till på Phuket. Det finns bland annat en bra helgmarknad, där du kan köpa all världens ting till nästan inga pengar alls. Här finns också flera butikscenter, många lokala hantverkare och den välkända Patong-marknaden, där du kan köpa mycket kopior. Kom ihåg att det alltid finns prutmån på priserna när du är på en marknad eller när du handlar hos en lokal hantverkare eller butiksinnehavare.

Flyg till Phuket, ö-luffa och njut livet

Du kan enkelt finna billiga flygbiljetter till Phuket från Kastrup, om du bor i södra Sverige. Bor du mellersta eller norra delarna av landet så kan du flyga till Phuket från både Stockholm och Göteborg, men det kan också vara fördelaktigt att undersöka om det finns billiga flygbiljetter från Oslo i Norge, speciellt om du bor i närheten av vårt grannland i väster.

När du väl har landat på Phuket är det enkelt att ta sig vidare med de lokala båtarna till mindre öar, inklusive bland annat Ko Phi-Phi, Ko Lanta och Ko Yao Yai.

Mest populära flygplatserna i Thailand

Populära resmål i Sydostasien