Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Titicacasjön

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Lago de Titicaca

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Man kan besöka Titicacasjön och det omkringliggande området året om, men den mest behagliga perioden är månaderna mellan februari och november. Då är klimatet behagligt och det kommer faktiskt inget regn till skillnad från i december och januari. Sjön ligger på 3800 meters höjd och man skal vara medveten om att det kan bli rätt kallt om natten.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

Når klockan är 12:00 i Sverige (sommartid), är den 06:00 vid Titicacasjön. Når klockan är 12:00 i Sverige (vintertid), är den 07:00 vid Titicacasjön.

Kultur och underhållning

Varje år hålls tre större festivaler i staden Copacabana som ligger vid Titicaca sjön. Den största festivalen varar en vecka och ligger omkring självständighetsdagen den första veckan i augusti. Under festivalen är det parader, olika musikband och massor av fyrverkerier. En annan festival är Fiesta de la Virgen de Copacabana. Då kommer indianer och dansare från både Peru och Bolivia och framför de ursprungliga Aymaradanserna. Den sista festen ligger på långfredagen, då staden fylls med pilgrimer, som tillsammans går fackeltåg vid solnedgången.

Övernattning / Hotell

Top
I Copacabana finns det många övernattningsmöjligheter i förhållande till stadens storlek. Man kan hitta allt från riktigt billiga vandrarhem till något dyrare hotell. Stora internationella hotellkedjor finns inte i staden. Staden har rykte om sig att vara ett av de billigaste ställena att övernatta på i Bolivia. Detta gäller dock inte omkring festivalerna, då hotellen snabbt fylls och priserna stiger till det tredubbla. På Isla del Sol är det öppnats ett par vandrarhem där turister kan övernatta. Beställ hotell i Titicacasjön här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Det kör bussar till och från städerna omkring Titicacasjön, de håller hyfsad standard och de flesta turer kan fås till ett rimligt pris.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.