Resguide till Tokyo

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 8 022:- Från 8 300:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Tokyo
Invånare
12.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är hon 19.00 i Tokyo. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är hon 20.00 i Tokyo.

Bästa restid

Top
Tokyo kan upplevas hela året runt, och det finns massor av upplevelser oavsett på vilken tid på året, man besöker staden. Dock bör man komma ihåg att det är mycket varmt och luftfuktigt i juni-augusti. Dessutom måste man inställa sig på att det kan vara mycket svårt att hitta ett ställe att bo kring nyår, den gyllene veckan och i sommarhögsäsongen.

Kultur och underhållning

Top
Tokyos kulturliv bjuder på allt från sumobrottning till karaoke. Till Japans många helgdagar är knuten ändlösa och spektakulära ceremonier. Vid O Bon (De dödas fest, 7. Juli) fylls floder, sjöar och hamnar med lanternor, som symboliserar de dödas återuppståndelse från undervärlden.

Övernattning / Hotell

Top
Det är dyrt att övernatta i Tokyo. I kvarterarna kring Ueno, Ikebukuro och Shinjuko hittar man de billigare övernattningsställen. Kvarteren bjuder likaså på strålande japansk mat till rimliga priser. Beställ hotell i Tokyo här

Lokal transport

Top
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.