Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Toronto

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 13 325:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Toronto
Invånare
2.600.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 06.00 i Toronto.

Bästa restid

Top
Toronto kan besökas året om. Men i maj och oktober är klimatet behagligt, på grund av att Lake Ontarios briser inte är så kalla under denna tidsperiod. Om vintern ligger temperaturen vanligtvis under noll, så tag med varma kläder. Det är full fart året om, och det sker alltid spännande saker i staden.

Kultur och underhållning

Top
Toronto är en hel värld i sig, när det gäller kultur och underhållning. På grund av sin multietniska sammansättning finns det alltid en annorlunda upplevelse precis om hörnet. Besök ett ett av de många museerna, eller på planetariet, nudda molnen i toppen av CN Tower, se på en ishockey- eller baseballmatch, eller upplev en av de många etniska festivalerna med eksotiska namn som "Caravan" , "Chin" och "Caribana".

Övernattning / Hotell

Top
Det finns över 32.000 rum i Toronto, så det borde finnas nog att välja mellan. För den välförsedde finns det 5-stjärniga lyxhotell, medan den mindre kräsne lätt kan finna utmärkta budgethotell, Bed & Breakfast, Inns, gästgiveri, universitetsbostäder och camping (utanför staden). Beställ hotell i Toronto här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns mängder av taxibolag i Toronto, det är bara att vinka till sig en på gatan.

Övrig transport

Innanför stadsgränsen går det både linjebussar, spårvagnar och Metro. Det finns också möjligheter att hyra bil. VIA-Railtågen och Greyhoundbussarna kör långdistans.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.