Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Torshavn

Fakta

Top
Lokalt namn
Tórshavn
Invånare
15.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är hon 11.00 i Tórshavn.

Bästa restid

Top
Som på resten av Färöarna är det högsäsong från juli till september i Tórshavn.

Kultur och underhållning

Top
Med sin centrala belägenhet är Tórshavn Färöarnas kulturella centrum, och här hittar man många teaterscenar. Staden har också sportshaller och fotboldsplan med konstgräs. De gamla husen i Tórshavn är vackra och verkligen ett besök värt. I augusti avhålls Tórshavn Jazz- och Blues Festival, som också tilldrar utländska konstnare. Olai-festen avhålls den 29. juli.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns riktigt många övernattningsmöjligheter i Tórshavn. Här hittar man ett rikt utbjudande av hotell i alla prisklasser. Staden har också ett strålande vandrarhem och en campingplats med bra faciliteter. Beställ hotell i Torshavn här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lättast att hitta en taxi på hållplatsen vid stadens rådhus, men man kan också ringa efter en taxi. Taxierna har en fast grundtaxa och kör därefter på tid.

Övrig transport

Stadsbussar och bussar Bussnätet i Tórshavn är väl utbyggt. På dagen kör stadsbussarna av alla rutter varje halva timme, och på kvällen varje timme. Bussarna kör av alla rutter ut av Tórshavn
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.