Eventyrlige Svalbard / Longyearbyen

Billiga flygbiljetter från Tromsø Langnes till Svalbard (Longyear).

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Från Tromsø Langnes till Svalbard (Longyear)

På höjd med norra Grönland, mitt i Arktis, ligger de små norska öarna Svalbard. Här bor omkring 2500 människor och 3000 isbjörnar. 2000 av människorna bor i Longyearbyen på ön Spetsbergen, som är öarnas huvudstad.

Här finns även Svalbard-Longyear Airport, som du flyger till om du vill besöka Svalbard. Flygplatsen ligger 3 kilometer nordväst från Longyearbyen. Flygplatsen byggdes under andra världskriget. På 70-talet genomgick den en stor renovering och idag flyger mellan 100 000 och 150 000 människor till Svalbard varje år. Vill du komma från flygplatsen och in till Longyearbyen är det lättast att antingen ta en buss eller åka taxi.

Idag jobbar många i Longyearbyen med forskning. Svalbard huserar många forskningscentrum, men så har det inte alltid varit. Förr i tiden var Longyearbyen snarare ett gruvsamhälle och kolindustrin var länge väldigt stor. Idag är Store Norske Spitsbergen Kulkompani fortfarande Svalbards största arbetsgivare, men även turismen börjar skapa en del jobb för lokalbefolkningen.

Upplev Longyearbyens kulturella utbud

Till trots för att Longyearbyen inte är speciellt stor, finns det en hel del att se. På Spitsbergen Sirship Museum kan du hitta spännande rekvisita från tidigare polarturer. Här finns flygplansdelar och spännande historier som väntar på att berättas. Går du vidare, kommer du även till Svalbard Museum och Svalbards forskningscentrum. På Svalbards Museum kan du lära dig mera om allt som är typiskt för Svalbard. Här finns information om naturen, för vad kan egentligen växa på så nordliga breddgrader? Här finns även en hel del att se för den som är intresserad i Svalbards historia och i hur gruvorna och kolindustrin utvecklat sig.

Svalbard är äventyrarnas öar, och går du runt är det inte alls osannolikt att du möter en eller flera som ska ut på äventyr. Vill du själv uppleva lite äventyr, bjuder det karga landskapet på flera olika aktiviteter.

Köp dina flygbiljetter till Svalbard-Longyear från Tromsø Langnes nu.

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.