Bild av en öde strand vid solnedgången med rader av tomma solstolar och stråparasoller.

Resor till Djerba

Bedöm resmål (10 omdömen)
4.7

Djerba – Medelhavets sydligaste ö

Djerba är en tunisisk ö, som är den sydligaste ön i Medelhavet. Kombinationen av Djerbas subtropiska klimat och Medelhavets friska vindar ger Djerba ett ojämförbart formidabelt klimat.

De varma sommar temperaturerna mellan 30-40 grader har ett bra motspel av Medelhavets kristallklara, uppfriskande vatten. Och Djerba kan med fördel besökas året runt. När den svenska vintern tar vid, har Djerba vad som motsvarar en svensk högsommar. Och Medelhavets varma temperaturer är konstant nästan året om.

Djerba är en mycket charmig och äventyrlig ö, som man inte hittar någon annanstans i Medelhavet. Ön har en lång, intressant historia, där ön för första gången nämndes i mästerverket Odysséen. Idag framstår ön som en vacker, sällsynt blandning av medelhavskulturen och den arabiska, orientaliska kulturen.

Med resor till Djerba har man möjlighet att uppleva en ö utan jämförelse, som alla typer av resenärer med fördel kan besöka.

Djerbas många möjligheter

Djerba är en förhållandevis liten ö, där den överdådiga stranden Sidi Mehrez sträcker sig över hela öns nordöstra sida. Det är vid denna strand som man hittar nästan alla Djerbas hotell och resorts, som finns i alla prisklasser och varianter.

På Sidi Mehrez och i de närmaste områdena, hittar man större delen av Djerbas aktiviteter. Vid stranden kan man surfa, dyka, rida på kamel vid vattenkanten, åka vattenskidor och mycket mer. Lite bort från stranden hittar man världsklass golfbanor, kasinot, tennisbanorna och de lyxiga spa-tjänsterna.

I Djerbas huvudstad Houmt Souk hittar man många exempel på Djerbas unika, historiska arkitektur. I staden hittar man dessutom öns bästa basarer, marknader, parker och mysiga, lokala kaféer.

Hela Djerba har en mycket låg prisnivå, vilket ger möjlighet till en ideal semester, oavsett vilken typ av resenär man är.

I Odyssén kunde besättningen inte lämna Djerba. Hitta resor här och upptäck varför.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Djerba | Charterreiser til Djerba