Bild av en tropisk strand med parasoll, palmer och en klarblå himmel.

Resor till Izmir

Billiga resor till Izmir

Från Stockholm

Från Köpenhamn

Billiga resor till Izmir

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

Ontur Hotel
Ontur Hotel Standardrum
20. jun från Köpenhamn 7 nätter
7 695:- Välj
Ontur Hotel
Ontur Hotel Standardrum
17. aug från Stockholm 7 nätter
8 295:- Välj
Ontur Hotel
Ontur Hotel Standardrum
17. aug från Stockholm 7 nätter
8 298:- Välj
Bedöm resmål (9 omdömen)
4.3

Upptäck Izmir: Porten till historia, kultur och skönhet

På Turkiets centrala kust vid Egeiska havet ligger storstaden Izmir. Faktiskt är staden landets tredje största stad med sina 3,7 miljoner invånare.

Izmir är en modern stad med ett hektiskt affärsliv. Staden ligger vackert i en bukt omgiven av berg.

Ursprungligen hette staden Smyrna, och den kan datera sin historia tusentals år före Kristus. Staden är också känd som Homeros födelseplats, men det finns definitivt inte mycket antikitet över den moderna staden Izmir. Här finns breda boulevarder, shoppingcenter och naturligtvis ett rikt stadsliv.

Izmirs transport är effektiv, och man kan utan problem använda både bussar och taxibilar. Det finns färjor till ett antal andra hamnar och en tunnelbanelinje som förbinder stadens centrum från Konak-torget till den nordöstra Bornova.

Izmir är känd som Västerns pärla, och området runt staden är ett underbart stycke natur. Samtidigt är regionen och staden rik på historiskt och kulturellt arv.

Strand och vatten

Turister kan hitta många bra stränder i de omgivande städerna. Izmir är inte själv ett badresort, men städer som Foca, Cesme, Dikili, Alacati, Urla, Seferihisar, Ilica och Ozdere samt Kusadasi i söder har fina stränder. Från centrum av Izmir kan man enkelt nå till stränderna med kollektivtrafik.

Mycket torra och soliga somrar gör en resa till Izmir till en semester man minns länge. Man ska bara tänka på att ha det trevligt och njuta av det fantastiska klimatet. Välj helst ett hotell med luftkonditionering på rummet – det kommer sannolikt att behövas!

Från havet kan man dock ha tur att det kommer en svalkande bris. Om man vill njuta av vatten och luft, kan man också ta en promenad till hamnpromenaden och njuta av det underbara Egeiska havet och utsikten.

Aktiv i Izmir

En av de stora attraktionerna i Izmir är Kulturparken, som har ett antal mycket sällsynta och värdefulla träd och buskar. Antalet träd är över 8000, och parken betecknas av många som stadens lungor.

I parken finns det amfiteater, museer, sportcenter, konstcenter, restauranger, zoo och lekpark. Det är hit bofasta och turister går för att koppla av.

När man är på storstadssemester i Izmir, är det helt naturligt för turister att gå till Konak, som är stadens centrala torg med det berömda klocktornet från 1901 – av den vackraste marmorn. Staden är också känd för sin berömda basar, Kemeralti. Basaren har rötter tillbaka till det osmanska riket, och det är själva sinnebilden av turkisk kultur.

Izmir har också en annan något annorlunda sevärdhet – den stora ”hissen”, Asansör. Den byggdes av en judisk affärsman för att underlätta för att komma upp till Izmirs centrala kulltopp. Helt upp på toppen är det möjligt att njuta av god mat i restaurangen och få en underbar utsikt över Izmir.

I staden

Som i varje storstad med respekt för sig själv är nattlivet i Izmir festligt och förföriskt. Små barer spelar turkisk musik, och på andra ställen hittar man europeiska topp-DJ:s som spelar musik till långt in på morgontimmarna. Nattlivet i Izmir gör ingen besviken.

Resande från Europa älskar staden för dess liv och spännande nattliv. Faktum är att Izmir ligger helt i framkant och står inte tillbaka för några andra europeiska storstäder i det avseendet.

Turister som åker på resa till Izmir får förutom en underbar semester också en helt speciell upplevelse om de går ut i Izmir. Man bör helt enkelt inte missa den upplevelse som Izmirs barer, diskotek och nattklubbar erbjuder turister och bofasta. Det speciella med Izmir är just att de flesta ställen riktar sig till båda grupperna och därför håller en hög standard.

Trevlig resa till Izmir.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Izmir | Charterreiser til Izmir

Andra resmål till Turkiets västkust

Charterbolag med charterresor till Izmir

  • Billiga charterresor med Mixx Travel
  • Billiga charterresor med Turkietresor.se