Resguide till Turkiets östra Medelhavskust

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 1 837:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Sommarmånaderna är outhärdligt varma vid den östra Medelhavskusten. Däremot är det skönt på våren och på hösten, då området har ett milt klimat. Också på vintern är vädret ofta varmt nog för att kunna solbada i området.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är hon 13.00 vid Medelhavskusten

Kultur och underhållning

Det finns åtskilliga kulturella sevärdheter i form av moskéer och museer längs den östra Medelhavskusten. Samtidigt kan man utöva vattensport vid de sköna stränderna. I Adana, som är Turkiets fjärdestörsta stad, kan man med jämna mellanrum uppleva teater, dans och musik.

Övernattning / Hotell

Top
Det är lätt att hitta ett ställe att övernatta i både större och mindre städer längs den östra Medelhavskusten. Det finns en rad hoteller i alla klasser. Det finns också möjlighet för att campa och för privat inkvartering. Campingfaciliteterrna är dock sällant särskilt bra. Beställ hotell i Turkiets östra Medelhavskust här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att hitta en taxi vid den östra Medelhavskusten i både större och mindre städer. Det är billigt, men det körs inte alltid efter taxametret.

Övrig transport

Det avgår bussar till var en liten småstad vid den östra Medelhavskusten. De är ofta obekväma, men billiga. Man kan också åka med en dolmus, som är en kollektiv taxi, som kör bestämda rutter.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.